SEGRE
Black Friday: compte amb aquestes estafes

Black Friday: compte amb aquestes estafes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En dates tan freqüentades per al comerç electrònic com el Black Friday o el Cyber Monday, proliferen les estafes i estafes. Per estar atents i fer front a les possibles trampes que ens puguin tendir, des d’Eset han analitzat les quatre estafes més comunes que han detectat entre els ciberdelinqüents. L’any passat, la suplantació d’empreses com Amazon i altres companyies de paqueteria van acaparar gran part de les ciberamenaces a què van estar exposats els milions d’espanyols que van utilitzar Internet per aconseguir|fer les ofertes més desitjables del Black Friday i el Cyber Monday.

Una de les campanyes més atractives per a la víctima és aquella que utilitza productes actuals que estan molt cobejats al mercat. Aquestes campanyes que prometen que pots aconseguir aquests productes de manera gratuïta, utilitzen especialment les xarxes socials com Facebook. A canvi d’un 'm’agrada' o de completar una enquesta, pots ser víctima d’una estafa a través d’un esquema de pagament per clic. En aquests casos convé recordar que ningú regala res.

Els ciberdelinqüents aconsegueixen captar l’atenció de les seues víctimes d’una forma molt senzilla, suplantant empreses de comerç electrònic molt potents a Espanya o marques molt cobejades. En aquest punt, el sentit comú és important i, abans d’adquirir un producte a un preu increïblement més baix que la mitjana al mercat, cal assegurar-se que el web és legal.

Amb totes les compres que podem arribar a realitzar en aquestes dates és fàcil que caiguem en la temptació d’obrir un e-mail d’una empresa de paqueteria i clicar en l’enllaç que s’adjunta i, que suposadament et dona informació de l’enviament. Però aquestes campanyes poden portar sorpreses desagradables com a programari segrestador que codifica els arxius|arxivaments del dispositiu des del qual s’accedeix i que poden arribar a demanar diners a canvi de la descodificació.

Cuidat amb com escrivim l’adreça web que volem visitar, ja que si ho fem amb presses i sense fixar-nos podem ser víctimes del 'typesquatting'. Aquesta estafa s’aprofita de la similitud dels noms entre webs oficials i altres de dissenyades per allotjar un software maliciós que infecti el teu dispositiu o per oferir concursos de dubtosa reputació o publicitat de serveis poc fiables.

tracking