SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemna per l'agressió al metge del CAP de la Pobla

Sis mesos de presó per a un home i la seua dona, que no hi ingressaran || Li van donar un cop de puny el mes passat

Imatge d’arxiu del jutjat de Tremp.

Imatge d’arxiu del jutjat de Tremp.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parella que va agredir el mes passat un metge al CAP de la Pobla de Segur ha estat condemnada a sis mesos de presó, segons va avançar ahir Pallars Digital. La sentència de la magistrada del jutjat d’instrucció de Tremp condemna l’home, d’uns 40 anys, i la seua parella a sis mesos de presó cada un, malgrat que no hi ingressaran perquè cap dels dos no té antecedents penals. Així mateix, ambdós condemnats hauran de pagar una multa diària de sis euros durant 20 dies i no es podran aproximar a menys de 50 metres de la víctima durant un any.

La sentència també fixa que, respecte a la responsabilitat civil, els dos condemnats hauran d’indemnitzar el doctor agredit amb 680 euros per les lesions que li van ocasionar.L’agressió va ocórrer el 19 d’octubre passat, al voltant de les 9 del matí, quan l’home ara condemnat va clavar un cop de puny al facultatiu, que va presentar denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, i va intentar clavar-li més cops després de caure a terra, sent reduït per personal del centre i altres ciutadans que es trobaven al CAP. Quant als motius de l’agressió, fonts policials van indicar que no va ser per un tema mèdic sinó que hauria estat per qüestions d’índole personal. Segons Pallars Digital, la sentència prova aquests fets en un escrit que narra, en primer lloc, que l’home, “no conforme amb l’atenció mèdica rebuda pel metge”, va donar una forta empenta i cop de puny al coll al doctor Ramon Mitjana.

Un fet que va provocar que el metge caigués a terra, moment en què l’acusat es va col·locar a sobre d’ell i va continuar donant-li cops per tot el cos. Alhora, la magistrada dona per provat que l’acusada també li va donar puntades de peu al tors mentre li proferia diversos insults. Arran d’aquestes agressions, el metge va patir diverses contusions i afectacions a la zona cervical, així com ansietat i insomni.

D’aquesta manera, la sentència condemna la parella per un delicte d’agressió a un sanitari i per un delicte lleu de lesions.

tracking