SEGRE

Interior assegura que la investigació sobre la violació de la menor d'Igualada "està avançant"

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

El conseller d'Interior, Joan Ignasi ElenaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha assegurat aquest dimecres que la investigació sobre la violació a una menor a Igualada (Barcelona) "està avançant" tot i que encara no hi hagi detinguts, i ha recordat que les agressions sexuals se salden amb l’arrest dels culpables en un 83% dels casos.

"L’important no és el que durin les investigacions, sinó que es resolguin i que es tingui el conjunt de proves i elements probatoris per garantir que qui ha comès una barbaritat d’aquestes característiques ho pagui", ha afirmat aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio.

A més, ha explicat que la Conselleria d’Interior posarà en marxa un procés per millorar l’atenció a víctimes de violència sexual, escoltant-les i prenent nota de quina va ser la seua experiència en denunciar: "Una segona victimització és dramàtica i no ens la podem permetre".

El conseller ha apostat per dedicar més mitjans i "sens dubte més acompanyament" a les víctimes, tant a través de la formació bàsica per a tots els agents del cos de Mossos d’Esquadra com mitjançant unitats especialitzades.

FOAM I COVID

Sobre l’acord amb els comuns per instal·lar càmeres en els llançadors de foam dels Mossos d’Esquadra, ha afirmat que a la policia catalana hi ha un "alt consens" sobre aquesta mesura, perquè fomenta la transparència, i que s’obrirà una licitació per comprar aquest equipament i incorporar-lo a tots els llançadors.

Després de l’extensió del passaport Covid a la restauració, els gimnasos i les residències –a l’espera de l’aval judicial–, ha demanat responsabilitat en el seu compliment i ha avisat que els Mossos ho controlaran.

tracking