SEGRE

La nova llei de trànsit traurà sis punts per avançar malament ciclistes

Diversos ciclistes a la carretera del Tibiado a Barcelona

Diversos ciclistes a la carretera del Tibiado a BarcelonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llei de trànsit|tràfic a què el Senat va donar llum verda la passada setmana surt de la Cambra Alta amb retocs importants que s'hauran d’aprovar el Congrés dels Diputats. El Senat ha aprovat la supressió de l’article existent des dels anys setanta que permetia que els turismes i motocicletes superessin en 20 quilòmetres per hora el límit genèric de velocitat d’una carretera només en el moment de l’avançament. Va ser el punt més polèmic del debat sobre la reforma de la llei.

Hi va haver més consens en la retirada de 6 punts per protegir els ciclistes. El Senat va elevar de quatre a sis els punts que es perdran per avançar ciclistes sense guardar un metre i mig de separació o posant-los en perill.

La llei surt del Senat amb l’augment d’una altra sanció del catàleg d’infraccions per les quals es perden punts, la que castiga el fet de donar a la via o als seus voltants objectes que puguin provocar incendis o accidents, que passa de quatre a sis punts. 

També es va aprovar l’obligació que conductors de camions i autobusos utilitzessin alcoholímetres antiengegada. El Senat redueix aquesta obligació al transport de viatgers, per la qual cosa els autobusos hauran de tenir aquest dispositiu el juliol del 2022.

A més, una esmena determina que "en cap cas" un conductor menor d’edat podrà circular amb una taxa d’alcohol superior a zero. Els menors poden conduir bicicletes, patinets elèctrics, ciclomotors i determinades motos. I si la implantació del carnet B1 prospera, també podran conduir cotxes elèctrics de baixa potència.

La nova llei sanciona amb la retirada de sis punts la utilització, "subjectant-los amb la mà", de dispositius de telefonia mòbil mentre es condueix. Es considera que aquest és el gest típic per enviar un missatge. Es manté la pèrdua de 3 punts per l’ús del mòbil en altres condicions, com per exemple, sense sistema de mans lliures. També eleva de tres a quatre punts conduir sense utilitzar el cinturó de seguretat o per no fer-ho de forma adequada.

tracking