SEGRE

TRADICIONS CULTURA POPULAR

La Paeria treballa per ampliar el bestiari amb una 'marraqueta trans'

Ahir es van reunir diverses regidories per estudiar la creació del nou personatge

El Marraco, al costat dels gegants durant el seguici de la festa major.

El Marraco, al costat dels gegants durant el seguici de la festa major.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida està estudiant la possibilitat d’ampliar el bestiari que presideix les festes amb la creació d’un nou element a fi de comptar amb un personatge inclusiu, la marraqueta trans. Segons ha pogut saber aquest diari, fa unes setmanes va arribar una proposta a la regidoria d’Educació, Cooperació, Drets i Feminismes, dirigida per Sandra Castro, en la qual es plantejava la possibilitat de crear un personatge transsexual per donar més representativitat als diferents col·lectius en els elements de la tradició popular lleidatana. Aquesta petició es va abordar ahir en una reunió entre la regidora Castro i el regidor de Joventut, Festes i Tradicions i Esports, Ignasi Amor.

Tanmateix, encara no es va adoptar cap decisió sobre aquest tema, ja que es troba en una fase molt inicial i, segons va assenyalar la regidora Castro a SEGRE, “hem de donar-li alguna volta més i definir diversos punts que encara no hem parlat”.

En cas d’aprovar la creació d’aquesta nova figura que s’afegeixi als elements festius que s’exhibeixen a les festes de Lleida, es tractaria de la primera inclusió des de l’any 2005, quan es van estrenar Els Marraquets amb la voluntat de crear unes bèsties de foc a la ciutat per a la Gran Nit de Foc de les Festes de Tardor.

Es tracta d’uns capgrossos amb orificis al cap i a la cua des dels quals surten elements pirotècnics. Si aquesta iniciativa prospera, seria un altre pas més cap a l’objectiu de l’actual govern municipal per “atansar les tradicions als valors del segle XXI”, com va fer amb la desaparició de les pubilles l’any 2019.

tracking