SEGRE

Detingut a Càceres un maltractador després del senyal de socors amb la mà que va fer la seua dona en un control de trànsit

Imatges del senyal de socors internacional que serveix per denunciar una situació de violència masclista.

Imatges del senyal de socors internacional que serveix per denunciar una situació de violència masclista.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil, pertanyents a l’Equip d’Atestats i Informes de Plasencia (Càceres), després d'aturar un vehicle en un control policial, van ser alertats per una dona que viatjava amb el seu marit, d’una suposada situació de violència de gènere que estava patint, manifestant-ho a través d’un gest de socors realitzat amb una mà.

Després de treure la dona del vehicle i entrevistar-se amb ella de forma reservada, aquesta va confirmar als agents que estava sent amenaçada pel seu marit. L’home va ser detingut com a suposat autor d’un delicte de maltractaments per violència de gènere. L’actuació es va dur a terme entorn de les 20.00 hores de dimarts passat en un punt de verificació d’alcohol i drogues que agents de l’Equip d’Atestats i Informes de Plasencia (Càceres) havien establert a la carretera EX-108, dins del terme municipal de Moral (Càceres). Després de donar l’alto a un vehicle en el qual viatjaven un matrimoni i un nen menor d’edat, durant el transcurs de la identificació, la dona va fer un gest consistent a mostrar la mà tancada amb el polze sota els dits, informa la Guardia Civil en nota de premsa.

Un dels agents es va adonar ràpidament del gest realitzat per la dona, al poder tractar-se d’una senyal de socors per una suposada situació de violència de gènere, pel que la va convidar a baixar del vehicle. Un cop dins de la furgoneta oficial, va manifestar als agents que estava sent amenaçada pel seu marit, el conductor del vehicle, i que dies abans havia arribat a agafar-la del coll en diverses ocasions, per diferents qüestions familiars.

Els agents de l’Equip d’Atestats van activar el protocol d’ajuda a la dona, avisant immediatament a la Central 062 davant de l’existència d’un suposat delicte de maltractaments, per violència de gènere. Agents de la Guardia Civil van procedir a la detenció del conductor del vehicle com suposat responsable dels fets.

tracking