SEGRE

Aquests són els peixos que contenen més mercuri

Sashimi de tonyina.

Aquests són els peixos que més mercuri contenen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El peix és un aliment indispensable per mantenir una dieta saludable, ja que és una font natural de proteïnes, conté nutrients essencials com el iode, seleni, calci i vitamines A i D, a més de proporcionar àcids grassos omega 3.

Però, en general, és convenient analitzar bé quines espècies s’han d’incloure en la dieta, ja que algunes d’elles tenen alts nivells de mercuri, un metall pesant caracteritzat per ser tòxic. L’Agència de Seguretat Alimentària (AESAN) ha alertat en nombroses ocasions de la presència d’aquest material en diferents peixos.

Per la seua part, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat aquest producte, explicant que el mercuri que s’allibera al medi ambient per l’ésser humà pot acabar a l’aigua, contaminant a diferents espècies, concretament a les més predadores.

La tonyina roja és una de les espècies que conté un valor elevat de mercuri. A Espanya els podem trobar a les costes atlàntiques i al mar Mediterrani i poden arribar a assolir una mida de centenars de quilos, és per això que acumulen un gran quantitat de l’esmentat metall pesant.

El peix espasa és un gran predador i es caracteritza pel seu llarg bec|pic aplanat. Aquesta espècie pot arribar a superar els quatre metres de longitud i assolir un pes de més de 500 quilos, convertint-se en un gran 'contenidor' de mercuri respecte a altres peixos.

El tauró és un dels grans predadors per excel·lència de les aigües. La seua gran mida i la seua capacitat per alimentar-se d’altres espècies més petites propícia que sigui un peix amb alts valors de mercuri.

El lluç de riu és un peix que pot viure tant en entorns d’aigües salades com dolços. El seu caràcter predador i la seua gran mida provoquen que sigui un de les espècies que més mercuri atresoren al seu cos.

tracking