SEGRE

COVID 19

Àustria fixa multes de fins a 7.200 euros per a qui es negui a vacunar-se

A partir del febrer de 2022, una vegada entri en vigor la Llei de Protecció davant el Coronavirus

Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer-BioNTEch.

Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer-BioNTEch.CE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats austríaques podran imposar multes de fins 7.200 euros a qualsevol persona que no assisteixi reiteradament a una cita per a la vacunació contra el coronavirus una vegada entre en vigor la Llei de Protecció davant el Coronavirus, el febrer de 2022.

Després d’una citació de les autoritats de districte i no anar-hi, la persona rebrà una nova citació quatre setmanes després. Si la ignora també serà multada amb 3.600 euros o pena de presó suspesa de quatre setmana.

La multa assolirà fins els 7.200 euros després d’una tercera infracció o si "la infracció administrativa ha generat un risc greu per a la vida o la salut d’una persona", segons un projecte de llei que prepara el Govern i filtrat aquest dilluns per 'Die Presse. La norma serà d’aplicació per a qualsevol persona resident en Àustria.

Àustria es disposa a imposar una vacunació obligatòria general a partir del 22 de febrer per a totes les persones que resideixen o viuen de forma habitual a Àustria, encara que hi haurà excepcions per als qui no poden vacunar-se per motius de salut o edat.

El 22 de novembre Àustria va tornar al confinament total per l’augment exponencial dels contagis amb el coronavirus, la mesura ha d’acabar el 13 de desembre.

tracking