SEGRE

Catalunya ha registrat "alguns casos" d'òmicron i l'ha detectat en aigües residuals

Argimon afirma que serà una variant que probablement s'acabará imposant

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimarts que s’han registrat "alguns casos" de la variant òmicron de Covid-19 a Catalunya i que també s’ha detectat en aigües residuals. Ha admès que aquesta variant és un element de preocupació i ha explicat que han començat a crivellar el 20% de les mostres: "I apareixerà, serà una variant que probablement s’acabarà imposant", ha dit interpel·lat al ple del Parlament per la socialista Assumpta Escarp.

Després de crítiques d’Escarp per haver posposat l’obligatorietat de disposar del certificat Covid per accedir a l’interior de la restauració, a gimnasos i residències per problemes informàtics, Argimon ha dit: "Si hem necessitat més temps, necessitem més temps, i si hem de rectificar, he rectificat, ja ho faig jo, no tinc cap problema".

I ha cridat a "posar en la seua justa mesura el que és el certificat digital, que és una mesura més, no la mesura" ni l’única per combatre la pandèmia, ja que s’ha d’afrontar amb un conjunt de mesures, segons el conseller. Escarp ha criticat la gestió d’aquesta mesura i que es posposés "fins que la república digital del vicepresident Puigneró pugui facilitar" el certificat –serà obligatori a partir de divendres–, i ha advertit que haver retardat la mesura dona ales als negacionistes.

tracking