SEGRE

El Govern descarta restriccions o ampliar el passaport covid "a curt termini"

Plaja reconeix una "situació complexa" i crida a la "prudència"

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa al Palau de la Generalitat.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa al Palau de la Generalitat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern descarta "a curt termini" ampliar l’obligatorietat del passaport covid o implementar restriccions per aturar la pandèmia. "No està previst, almenys a curt termini ni de manera immediata que hi hagi més mesures", ha assenyalat aquest dimarts en roda de premsa la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja.

Segons Plaja, aquests dos viatgers, que venien en un vol procedent de Sud-àfrica via Alemanya i les mostres dels quals estan sent analitzades, seguiran el mateix protocol d’aïllament i quarantena que la resta de persones positives, però el seu resultat no condicionarà noves restriccions, almenys ara per ara (aquesta tarda els resultats preliminars han confirmat la variant òmicron en aquestes dos persones estudiades).

"Les mesures que tenim sobre la taula són l’ús del certificat covid en la restauració i gimnasos (...) i no està previst, almenys a curt termini, que hi hagi més", ha dit a les portes del pont de la Constitució. Amb tot, la portaveu ha admès que "és molt difícil fer previsions a mitjà i llarg termini" perquè "tot depèn" de l’evolució de les dades epidemiològiques, amb una sisena onada que continua creixent a Catalunya.

"Independentment de si es confirmen o no les noves variants l’important és que sempre es respectin les quarantenes (...) perquè la situació a Catalunya ja és prou preocupant", ha destacat després de cridar a la "prudència i a la calma". "Tornem a estar en una situació complexa com per afegir més incertesa. El que hem de fer és complir les mesures que ja desgraciadament tenim tan interioritzades, com la mascareta", ha insistit.

tracking