SEGRE

La vacuna per a menors de 12 anys no arribarà abans de la segona quinzena de desembre

Darias explica que no necessita dissolució i que es posaran dos dosis

Cues per vacunar-se a Lleida ciutat - El punt de vacunació massiu del pavelló Onze de Setembre de Lleida ciutat va registrar ahir de nou cues. Entre els que esperaven hi havia nombrosos joves, estimulats per la necessitat de tenir el certificat C ...

Cues per vacunar-se a Lleida ciutat - El punt de vacunació massiu del pavelló Onze de Setembre de Lleida ciutat va registrar ahir de nou cues. Entre els que esperaven hi havia nombrosos joves, estimulats per la necessitat de tenir el certificat C ...JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest dimarts que les vacunes per als menors de 12 anys, que ha aprovat l’Agència Europea del Medicament, no arribaran a Espanya abans de la segona quinzena de desembre. Així ho ha explicat en una entrevista a la Cadena Ser, en la qual ha dit que aquesta vacuna, de Pfizer, no és la mateixa que la que s’inocula als adults, que no necessita dissolució i que es posaran dos dosis.

Quant al primer espanyol confirmat amb la variant òmicron, la ministra ha confirmat que té una simptomatologia lleu, igual com els altres dos casos pendents de confirmació d’una parella que es va detectar a l’aeroport del Prat (Barcelona).

Ha explicat que aquestes tres persones van arribar amb la prova diagnòstica negativa que s’exigeix des del passat als passatgers procedents dels països d’alt risc i que, a més, en arribar als aeroports se’ls fa a tots un control d’antígens, el que ha permès la seua detecció.

En aquest sentit, ha incidit que tots els passatgers que arribin a Espanya tenen que vindre amb la vacunació exigida, la prova de diagnòstic negativa i sotmetre’s als aeroports a un control d’antígens. Quant al passatge que va compartir vol amb els casos detectats, ha confirmat que se’ls està fent un seguiment per si poguessin ser positius en la variant òmicron i fins i tot a les persones que van arribar a Espanya en els últims deu dies.

tracking