SEGRE

La impressionant vista de l'erupció de la Palma des de l'espai exterior

La lava del volcà de La Palma sepulta el cementiri de Las Manchas.

La lava del volcà de La Palma sepulta el cementiri de Las Manchas.Cabildo de la Palma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El satèl·lit Sentinel 2 de Copernicus ha compartit una imatge de les bugades|colades del volcà de La Palma des de l’espai el passat 29 de novembre. "Després de dos mesos d’erupció, la forma de La Palma ha canviat", comentaven en xarxes socials.

Gràcies a aquest tipus d’imatges, el programa d’observació de la Terra europeu ha aconseguit determinar amb bastanta exactitud el nombre d’edificacions destruïdes per la lava i el nombre d’hectàrees sepultades sota les bugades|colades. Així les coses, en el seu últim monitoratge, Copernicus ha comptabilitzat unes 2.748 edificacions destrossades i fins 1.147,7 hectàrees assolades per les llengües de foc.

La sismicitat associada a l’erupció volcànica de Cumbre Vieja continua disparada després de batre dimarts, amb 374 terratrèmols, el rècord de tota la sèrie iniciada una setmana abans de l’erupció. Des de la passada mitjanit el Instituto Geográfico Nacional (IGN) ha localitzat gairebé 150 terratrèmols, el de més magnitud u de 4,0 a 11 quilòmetres de profunditat, sentit per la població amb una intensitat màxima de IV. A més hi va haver un altre de més sentit (III-IV) a les 6.25 amb hipocentre a 12 quilòmetres.

L’alta sismicitat registrada en les últimes jornades a l’illa de La Palma continuarà en els propers dies, segons la informació facilitada aquest dimecres per María José Blanco, directora del Instituto Geográfico Nacional a les Canàries (IGN), després de la reunió diària dels experts del Pla d’Emergències Volcàniques de les Canàries (Prevolca). Segons ha precisat, els sismes, que afectaran les mateixes zones i se situaran en una profunditat intermèdia, poden superar la magnitud 5.

tracking