SEGRE

Per què no s'ha de jugar amb un gos a tirar-li una pilota

És possible que els gossos entenguin diferents llengües?

És possible que els gossos entenguin diferents llengües?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una pilota de tenis vella és un dels joguets més utilitzats a l’hora de fer córrer i jugar a una mascota, especialment a un gos. Admet diverses formes de joc, des de llançar-la i que la vagi a buscar fins fer que boti i la intenti agafar en l’aire passant perquè te la intenti prendre. Tanmateix, aquest no és el joguet més indicat per a un gos.

Una pilota de tenis és un objecte que no està preparat per ser mossegat per la qual cosa pot danyar l’esmalt de les dents de l'animal, bloquejar les vies respiratòries i fins i tot generar obstruccions a l’intestí.

Tambén cal tenir en compte la característica superfície de borrissol groc amb què està recoberta una pilota de tenis. Un grup de veterinaris de Colorado (Estats Units), ha advertit del risc que suposa que els gossos masteguin aquest material. Assenyalen que el recobriment groc pot "actuar com un fi paper de vidre en l’esmalt de les dents", el qual podria anar-se desgastant, podent provocar amb això obstruccions als intestins.

A més, els materials amb què estan fetes aquestes pilotes, concretament el plàstic, que els gossos mosseguen podria fer que algun tros es meta|portera a la part posterior del coll bloquejant les vies respiratòries. "Els trossos de goma poden taponar el tracte intestinal, la qual cosa és una situació d’emergència que requereix una urgent intervenció quirúrgica", assenyalen els veterinaris.

Tenint en compte tots aquests riscos, els experts recomanen comprar joguets especialitzats per als gossos, dissenyats i fabricats a partir de materials innocus per a la seua salut.

tracking