SEGRE

CERTIFICAT COVID

Gimnassos registren un 60% més de baixes aquesta setmana coincidint amb l'entrada en vigor del certificat covid

L'aplicació del sistema provoca un increment dels costos en personal i desenvolupament tecnològic

Un client obtenint el certificat Covid.

Gimnassos registren un 60% més de baixes aquesta setmana coincidint amb l'entrada en vigor del certificat covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Eurofitness ha registrat un 60% més de baixes des del dijous passat fins a aquest divendres en comparació amb el mateix període de 2020, coincidint amb l'entrada en vigor del certificat covid. A aquest element s'hi suma la disminució de les altes, així com el cost addicional de la implementació del sistema.

El gimnàs Eurofitness Can Dragó de Barcelona, per exemple, ha "reforçat" la plantilla de recepció per evitar cues i ha desenvolupat una nova prestació a l'aplicació per tal que els abonats hi puguin pujar el certificat covid de manera digital. Davant aquesta situació, el director del centre, Víctor Benedi, ha reivindicat l'esport com una activitat "essencial" i ha reclamat a les administracions aplicar mesures "en consonància".

El responsable d'Eurofitness Can Dragó ha assegurat que entre un 10% i un 15% dels abonats del grup no disposen de certificat de vacunació. "És molt difícil oferir una solució compatible amb la normativa per poder continuar fent activitat física", ha lamentat en declaracions a l'ACN.

Aquesta situació ha provocat una reducció en el nombre de nous abonats, així com augment de les baixes. De fet, el grup ha registrat un 60% més de baixes des de l'anunci de la mesura en comparació amb el mateix període de l'any passat. "Estem preocupats perquè aquesta situació provoca un menor ingrés a curt termini i això s'anirà repercutint", ha explicat Benedi.

A més, el director d'Eurofitness Can Dragó ha assegurat que el sector està "tocat" després d'haver patit una pèrdua d'abonats i de facturació durant la pandèmia. A aquest descens dels ingressos s'hi suma també un increment dels costos derivat de la implementació del sistema.

El centre Eurofitness Can Dragó ha "reforçat" la recepció amb una persona més per evitar cues i ha desenvolupat també una nova prestació a l'aplicació. Més enllà dels aspectes econòmics, l'entrada en vigor del certificat covid no ha generat "problemes" a l'Eurofitness Can Dragó. "En aquest primer dia estem treballant amb normalitat", ha explicat el responsable del centre.

Arran de l'anunci de la setmana passada, l'establiment va començar a demanar als abonats la validació del certificat. Un cop el Departament de Salut va decidir suspendre la mesura, el centre va continuar amb el procés. Aquesta fórmula li ha permès tenir temps per "no col·lapsar" la recepció aquest divendres, quan ha tornat a entrar en vigor el certificat covid.

tracking