SEGRE

Per què es comporten així els estonells? Mira el seu ball hipnòtic

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada any els estornells es converteixen en els protagonistes d'una dansa sincronitzada que se sol produir a finals de tardor o començaments de l'hivern, amb l'arribada de les primeres baixades de temperatures. Un fenomen que fa les delícies dels ornitòlegs però també dels fotògrafs, ja que en el seu ball, els ocells ofereixen un espectacle de gran bellesa visual.

Però aquest comportament té un sentit: els estornells actuen així per protegir-se dels depredadors. A l'ajuntar-se en un sol cos compacte, per als rapinyaires és molt més difícil aconseguir una presa. Entre la multitud d'individus que s'ajunten i el fet que estan en constant moviment, els depredadors ho tenen pràcticament impossible i de vegades fins i tot es troben rodejats per la munió d'estornells. 

En general els estornells acostumen a moure’s gairebé sempre en grans estols per dirigir-se a les zones d’alimentació i de pernoctació, tot i que de vegades s'ajoquen en arbres en zones urbanes, on també estan molt protegits de depredadors. 

Els principals llocs de Catalunya on es pot observar aquest fenomen són els Aiguamolls de l'Empordà, el port de Barcelona o el Delta de l'Ebre i també la timoneda d'Alfés, on s'han enregistrat les imatges que acompanyen aquest text. 

Estornells a Alfés.

Per què es comporten així els estonells? Mira el seu ball hipnòtic@rboria

tracking