SEGRE

EDUCACIÓ GUARDONS

Una lleidatana, premi estatal de joves investigadors

Andrea Castañeda, de l'IES Màrius Torres, va traduir un poemari inèdit d'Agnia Bartó || Distinguida també per la UdL i la UAB

La jove Andrea Castañeda, a l’esquerra, i la docent Esther Riba.

La jove Andrea Castañeda, a l’esquerra, i la docent Esther Riba.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La investigació Estrellas sobre el mar. La poesía como crónica del viaje de Agnia Bartó en la guerra civil española, de la ja exalumna de l’institut Màrius Torres de Lleida Andrea Castañeda Alennikova, va aconseguir ahir el primer premi del XXXIII Certamen de Joves Investigadors, organitzat per l’Injuve i el ministeri d’Universitats.

Un total de 250 joves de tot l’Estat aspiraven a aquests guardons. Després d’un primer cribratge, quaranta estudiants van ser seleccionats per defensar el seu treball en un Congrés celebrat al Centre Eurollatinoamericà de la Joventut de la localitat malaguenya de Mollina, que s’ha celebrat aquesta setmana. Allà va exposar el seu projecte la lleidatana i va mostrar la metodologia, resultats i conclusions del seu treball, a més de contestar a les “dures” preguntes del jurat. Castañeda va aconseguir el primer premi en la categoria d’humanitats, valorat en 4.000 euros i es va assegurar la participació a ExpoRecerca Jove, organitzat pel Magma a Barcelona. La seua tutora, Esther Riba Puértolas, rebrà uns altres 2.000 euros.

La investigació Estrellas sobre el mar ha consistit en la troballa i la traducció del rus de cròniques de guerra i d’un poemari inèdit de la poeta russa Agnia Bartó. Aquest treball ja havia estat premiat per la UAB i la UdL i va tenir una menció especial de la Universitat Pompeu Fabra.

tracking