SEGRE

El ciberatac patit per la Generalitat, quatre vegades més greu que el de 2014

Puigneró diu que no el van fer "quatre aficionats" i aposa en valor que es va poder controlar "en només tres hores"

L'atac va provocar problemes per accedir a la web 'La meva salut'

L'atac va provocar problemes per accedir a la web 'La meva salut'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que el ciberatac als sistemes d'informació de la Generalitat ha estat "d'última generació i el més potent d'enguany a Catalunya". "És evident que no està fet per quatre aficionats, tant pels coneixements com pels recursos econòmics. No és barat aquest ciberatac i deu haver estat contractat al dark web", ha comentat Puigneró aquest dissabte als micròfons de Rac1.

No obstant això, el vicepresident no ha volgut especular sobre l'autoria i ha assegurat que l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ho investigarà "en els propers dies". En paral·lel, Puigneró ha volgut posar en valor com l'assalt informàtic es va poder controlar "en només tres hores".

L’atac cibernètic de divendres va ser quatre vegades més greu que el patit per la Generalitat durant el 9N de 2014, però la ràpida resposta va ser possible gràcies a l’activació de les contramesures necessàries per mitigar-lo, ha informat el Govern.

Es va produir en dos onades: la primera es va detectar a les 18.55 mitjançant els sistemes de monitoratge existents, i quan ja s’estaven recuperant els sistemes es va produir una segona onada, però a les 22.30 ja s’havien recuperat tots els serveis i aplicacions.

tracking