SEGRE

Més instal·lacions i serveis en les estacions d'esquí lleidatanes

Nous remuntadors i pistes a Baqueira o Boí Taüll, un aparcament a Port Ainé, barreres paraallaus a Tavascan o més canons a Port del Comte són algunes novetats als complexos d’esquí alpí

Innivació artificial a les pistes d’Espot Esquí.

Innivació artificial a les pistes d’Espot Esquí.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fruir de la neu ha de ser una activitat de respecte a l’entorn. Conscients d’això, les estacions s’han afanyat a posar a punt instal·lacions i serveis, incloent-hi diferents novetats.

Si es posa el focus en les d’esquí alpí, Baqueira estrena més quilòmetres innivats i dos remuntadors nous, un d’ells el telecadira Clòt der Os, que millora la zona de debutants de Beret i facilita la connexió amb Dossau. D’altra banda, el telecadira del Pla de Beret s’ha substituït per un teleesquí i la zona de debutants ha estat delimitada.

Al reorganitzar la zona, s’ha creat la nova pista Pins. Per als nens, es renoven els parcs infantils amb l’arribada del Baqueira SnowCamp. I es renova l’aposta pel Baqueira Pass i Baqueira Ticket, prioritzant la compra online.

Boí Taüll, per la seua banda, ha invertit a millorar i adequar remuntadors, maquinària, vehicles de neu i innivació. De fet, ha substituït el telecadira Puigfalcó per un teleesquí i obre una nova pista, de 800 metres, Ginebrell, al sector de Vaques. La pallaresa Espot Esquí ha condicionat i ressembrat les pistes i millorat els paravents, així com instal·lat un nou aforador automatitzat.

Tasques similars ha dut a terme Port Ainé, que estrena un aparcament de 290 places. Port del Comte ha esmerçat esforços a garantir baixades en condicions. Ha potenciat la col·locació de biomassa a les pistes i un drenatge òptim per estalviar aigua, així com afegir més canons de neu i ha allargat algunes pistes.

Quant a l’estació d’alta muntanya de Tavascan, ha instal·lat noves barreres paraallaus i instal·lat una nova xarxa d’innivació. En paral·lel, ha ampliat i millorat la zona de debutants i ha finalitzat la sala polivalent a peu de pistes. La millora dels accessos al refugi Pleta del Prat és una altra novetat.

Millores als circuits per fer esquí de fons o raquetes

Les estacions d’esquí nòrdic també han millorat circuits d’esquí i raquetes així com dut a terme tasques de manteniment. També han invertit a renovar el material i posar a punt la senyalització i condicionament dels edificis dels serveis dels complexos.

Les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya, Tavascan, Baqueira Beret, Sant Joan de l’Erm, Tuixent la Vansa i Virós Vallferrera ofereixen més de 130 quilòmetres per practicar esquí de fons i un centenar d’itineraris per desplaçar-se amb raquetes.

El forfet de temporada costa 130 euros els adults i 65 euros els nens. Permet accedir a les set estacions d’esquí nòrdic del Pirineu, així com també ofereix la possibilitat d’esquiar 1 dia a La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé, Tavascan i Boí Taüll. Inclouen descomptes del 50% a les estacions d’esquí nòrdic de Font Romeu i la Llosa.

tracking