SEGRE

Quant temps aguanta la carn a la nevera abans d'espatllar-se?

Depenent del tipus de carn, durarà més o menys

Carn

CarnEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de celebrar algun tiberi és típic acumular sobres als nostres frigorífics per aprofitar al màxim el seu propòsit, i més per Nadal. Però una cosa que també és certa és que, en moltes ocasions, aquestes sobres acaben a les escombraries perquè no sabem quant temps pot durar en bones condicions.

Encara que la nevera ens permet emmagatzemar aliments de manera segura durant períodes de temps més llargs del que permet la temperatura ambient, existeix un límit quant als diferents tipus de carn. A continuació donarem algunes pautes bàsiques per conservar-la.

Carn de vaca

La carn de vaca s’ha de conservar de tres a cinc dies. Menys temps, com dos dies, duren en perfectes condicions el fetge, els ronyons o la llengua. En cas que el producte estigui envasat i porti data de caducitat, sempre cal procurar cuinar o congelar la carn abans d’aquell termini de temps.

Carn de porc

La carn de porc aguanta més o menys el mateix temps que la de vaca. Si compres unes costelles de porc fresques hauràs de cuinar-les o emmagatzemar-les al congelador de tres a cinc dies. En canvi, per al fetge, es recomana consumir-lo durant un període de temps d’un a dos dies.

Carn de pollastre

En el cas del pollastre, el seu període d’emmagatzemament a la nevera és molt més curt que el de la carn de vaca o porc; s’aconsella consumir-lo en un o dos dies després de la seua compra.

Carn picada

Per a les carns d’ocells de corral crus, carns moltes o picades, cal ser més curó,  ja que els temps es redueixen i es recomana menjar-los com molt tard als dos dies.

Cal recordar que, en cas de disposar de temps, s’ha de congelar la carn amb una bossa de plàstic amb tancament o un article preparat per al seu emmagatzemament, ja que la congelació atura el creixement de bacteris.

tracking