SEGRE

L'astronòmica xifra que guanya Mariah Carey per 'All I Want For Christmas Is You' cada any

La cantant Mariah Carey.

La cantant Mariah Carey.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de desembre suposa l’arribada a moltes cases de nadales i cançons nadalenques. Una de les més exitoses és el 'All I Want For Christmas Is You' de Mariah Carey.

La cançó nadalenca es va estrenar l’any 1994, i en l’actualitat continua sent tot un clàssic per a aquestes festes. Un single que va nàixer en tot just 15 minuts, tal com ella mateixa va revelar, i que al principi no va tenir massa reconeixement, però que poc després va ser acumulant escoltes fins a convertir-se en una de les cançons més sonades.

Segons un informe de 'The Economist', aquest tema ha aconseguit més de 60 milions de dòlars (53 milions d’euros) des del seu llançament, que es tradueix en uns guanys a l’any de 2,5 milions de dòlars (2,12 milions d’euros) només pels drets d’autor. Una xifra que quant a vendes globals es dispara fins els 16 milions de dòlars (14 milions d’euros).

La cantant també ha percebut més diners per totes i cada una dels seus actuacions, els seus participacions en mitjans, esdeveniments, publicitat i marxandatge, i és que la seua cançó nadalenca li ha servit fins i tot per tenir el seu propi menú a la cadena de menjar ràpid McDonald’s.

En total, segons el mitjà especialitzat en economia, l’artista es desemborsa cada any entre els 600.000 i un milió de dòlars (entre 530.000 i 884.000 euros) en guanys, pel que genera quant a la distribució, reproducció i ús del seu single.

Però fora dels guanys econòmics, es pot esmentar que 'All I Want For Christmas Is You', s’ha convertit en un dels temes amb més rècords de la història, sent el 12è single més venut en tots els temps i la primera cançó en ser un èxit després de quatre dècades diferents. Té 900 milions de reproduccions a Spotify i més de 680 milions a YouTube.

tracking