SEGRE

INICIATIVES SANITAT

Compte enrere per posar fi als prospectes dels fàrmacs

El projecte pilot començarà als hospitals a partir del gener || La indústria espera que sigui l'inici de l'eliminació total

Estudien com evitar que sigui un problema per a la gent gran.

Estudien com evitar que sigui un problema per a la gent gran.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La indústria farmacèutica planeja que el fullet imprès que detalla les característiques dels medicaments, les seues indicacions i la forma d’ús desaparegui a mitjà termini, segons va publicar ahir El País. El projecte pilot començarà a experimentar aquesta fórmula als hospitals a partir del gener, però la idea és expandir-la a tots els fàrmacs per implantar un sistema “més eficaç i menys contaminant”, segons fonts del sector. Per començar a implantar-la, els hospitals espanyols que s’afegeixin al pla proposat per Farmaindustria, la patronal que aglutina les principals empreses del sector, estaran durant un any provant-la.

Encara no es coneixen els medicaments amb què s’iniciarà aquesta prova, però la idea és que en un futur no gaire llunyà els pacients escanegin uns codis amb el mòbil per poder accedir a tota la informació sobre el medicament. Encara estan estudiant les possibilitats tenint en compte que els principals usuaris dels fàrmacs són persones d’edat avançada que no sempre es defensen bé amb les noves tecnologies. “Caldrà estudiar la fórmula, però una pot ser que les oficines de farmàcia els imprimeixin els prospectes perquè els puguin llegir”, va assenyalar Ana López, directora associada del departament tècnic de Farmaindustria. Quan la iniciativa es completi, s’estalviaran cada any al voltant de 2.600 tones de paper.

tracking