SEGRE

COVID 19

Salut Pública aprova ampliar la vacunació anticovid a nens de 5 a 11 anys

Salut Pública aprova ampliar la vacunació anticovid a nens de 5 a 11 anys

Salut Pública aprova ampliar la vacunació anticovid a nens de 5 a 11 anysEFE/ José Jácome

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut Pública ha aprovat ampliar la vacunació contra la covid-19 a menors d'entre 5 i 11 anys. En una reunió aquest dimarts al matí, l'organisme ha donat llum verda a la vacunació de nens amb el vaccí pediàtric de Pfizer després que l'Agència Europea del Medicament l'aprovés. Espanya rebrà aquest desembre 1,3 milions de dosis d'aquesta vacuna i de cara al gener 2 milions més.

La Comissió de Salut Pública ha aprovat ampliar la vacunació contra la covid-19 a menors d'entre 5 i 11 anys. En una reunió aquest dimarts al matí, l'organisme ha donat llum verda a la immunització de nens amb el vaccí pediàtric de Pfizer després que l'Agència Europea del Medicament l'aprovés.

Espanya rebrà aquest desembre 1,3 milions de dosis d'aquesta vacuna i de cara al gener 2 milions més. La previsió és que el primer enviament d'aquest vaccí pediàtric arribi a l'Estat espanyol dilluns vinent, 13 de desembre, i la vacunació infantil comenci a partir de dimecres 15 de desembre.

El Ministeri de Sanitat remarca en un comunicat que el repartiment entre les autonomies es farà de forma proporcional a la seva població diana. A l'Estat espanyol hi ha censats uns 3,3 milions de menors d'aquesta franja d'edat i ara per ara constitueixen el grup d'edat amb més incidència acumulada de casos de coronavirus.

L'organisme també ha decidit que l'interval d'administració entre les dues dosis sigui de vuit setmanes "per contribuir a incrementar la resposta immunitària" i per tenir vacunats a tots els menors de dotze anys "en un curt espai de temps amb almenys una dosi". La vacuna es dispensarà en vials diferents dels d'adults.

La proposta de Pfizer era administrar dues dosis de la vacuna pediàtrica als nens amb 28 dies de diferència, amb una quantitat total que equival a una de les dosis dels adults.

tracking