SEGRE

COVID 19

Sanitat confirma 11 casos de la variant Ómicron a Espanya

Nou corresponen a viatgers procedents de Sud-àfrica i dos no tenen vinculació a viatges internacionals

L'OMS determina que la nova variant és de risc i la bateja com a

L'OMS determina que la nova variant és de risc i la bateja com a "omicrón"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha confirmat mitjançant seqüenciació 11 casos de la nova variant Ómicron, nou d’ells viatgers procedents de Sud-àfrica i dos d’ells sense vinculació a viatges internacionals però relacionats entre si.

El passat 29 de novembre, Espanya va confirmar el primer cas de la variant Ómicron en un viatger procedent de Sud-àfrica. "Les dades són encara molt escasses per determinar el veritable impacte en la transmissibilitat, la gravetat o la fuita immune de la variant Òmicron", assenyala el Ministeri en l’actualització de la situació epidemiològica de les variants de SARS-CoV-2 a Espanya publicada amb dades recollides a data d’aquest dimarts, 7 de desembre.

En el moment actual la variant Delta representa gairebé el 100% de les variants detectades mitjançant la seqüenciació integrada a la vigilància. "La resta de variants continua detectant-se a nivells molt baixos", assenyala l’informe elaborat pel Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, que destaca que en les últimes 4 setmanes només 13 de 2.072 mostres aleatòries seqüenciades corresponen a llinatges diferents dels de la variant Delta.

La consideració de la nova variant Ómicron com VOC fa que recuperi interès la detecció de casos sospitosos mitjançant garbellament amb PCR capaç de detectar la deleció 69-70 o alguns altres dels marcadors que permetin fer una identificació preliminar d’aquesta variant.

A mesura que es disposi d’aquesta informació inclouran els resultats dels esmentats garbellaments en pròximes actualitzacions, assenyala l’actualització. Per a la setmana 47, 2 comunitats han comunicat resultats d’aquest garbellament: Balears (0% de 1358 de crivellades) i Navarra (0% de 54 de crivellades). D’altra banda, el garbellament per a la variant Delta continua oferint una informació molt rellevant ja que un descens en la prevalença de Delta entre les mostres crivellades podria indicar un augment d’altres variants

Personal sanitari treballa al laboratori de l'Hospital Puerta ​de Hierro

Personal sanitari treballa al laboratori de l'Hospital Puerta ​de HierroEFE

tracking