SEGRE

Aliments que no s'han de cuinar al microones

Aliments que no s'han de cuinar al microones

Aliments que no s'han de cuinar al microones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El microones és el millor i més ràpid recurs per escalfar el menjar|dinar i fins i tot per cuinar. Però poca gent té al cap que alguns aliments no s’haurien de ficar al microones perquè generen problemes de toxicitat, seguretat alimentària, pèrdua de nutrients i altres inconvenients.

Els ous durs, per exemple, no és aconsellable escalfar-los encara que sigui abans de pelar-los. La raó és que la humitat que allotgen a l'interior crea una acumulació de calor que fa que funcioni com una olla de pressió i per tant el més fàcil és que explotin. Per això, si és imprescindible escalfar ous cuits al microones, cal tallar-los a trossos petits.

Parlem ara de l'arròs: els experts expliquen que aquest aliment conté un bacteri (bacillus creus) altament resistent a les altes temperatures, pel que fer-lo al microones no és del tot segur. La calor mata aquest bacteri, però pot haver produït espores tòxiques i sorprenentment resistents a la calor, segons les troballes de l’International Journal of Food Microbiology. A més, l’ambient humit és un caldo de cultiu ideal per als bacteris. La calor del microones no sempre mata els bacteris, perquè aquests aparells escalfen de fora cap a dintre. Com a tal, certs aliments propensos a bacteris tindran un major risc de causar malalties quan aquestes cèl·lules bacterianes sobrevisquin. Per evitar l’arròs contaminat, cal que bullir-lo amb aigua en una cassola.

En el cas de les verdures, el problema és que perden la major part de les seues propietats vitamíniques i nutritives en escalfar-les al microones.

Tampoc no és aconsellable escalfar la llet materna al microones. En aquest cas no es tracta de pèrdua de nutrients, sinó que la beguda s’escalfa de forma desigual i això podria ser un problema a l’hora d’alimentar un nadó.

Les carns processades sovint contenen productes químics i conservants que prolonguen la seua vida útil. Segons les investigacions del Journal of Agricultural and Food Chemistry, en utilitzar el microones podríem estar exposats a canvis químics com el colesterol rovellat. Un altre estudi publicat a la revista Food Control suggereix que reescalfar carns processades amb la radiació de microones contribueix a la formació de productes d’oxidació del colesterol (COP), que s’han relacionat amb el desenvolupament de malalties coronàries.

El microones tampoc no és un bon lloc per cuinar el pollastre perquè no cuina totalment o de forma uniforme la carn. Succeeix una cosa semblant a l’arròs, els bacteris del qual no són eliminats totalment pel microones. És millor utilitzar una paella.

tracking