SEGRE

Aquest és el nom preferit dels catalans per al seu gos el 2021

Aquelles persones que desitgin tenir un animal de companyia hauran de realitzar prèviament un curs formatiu.

Aquelles persones que vulguin tenir un animal de companyia hauran de realitzar prèviament un curs formatiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rover.com, xarxa mundial de cuidadors de mascotes i passejadors de gossos de 5 estrelles, ha efectuat un estudi per analitzar els noms de gossos més populars el 2021. L’informe, que explora les tendències utilitzant les dades de milions de noms de mascotes enviats pels usuaris i proporcionats pels propietaris, revela que els catalans continuen sent fidels als noms tradicionals.

Top 10 de noms de gos més populars a Catalunya el 2021:

  • Kira
  • Coco
  • Nala
  • Lluna
  • Thor
  • Nina
  • Simba
  • Lola
  • Max
  • Jack

Els dibuixos animats, un model a seguir

Segons un estudi de Rover, el 34% dels espanyols afirma que la diversió és la clau a l’hora de pensar en un nom per a la mascota. Un exemple d’això és que els dibuixos animats són una tendència que segueixen molts a l’hora de posar-li nom a les seues mascotes.

Disney és sempre un clàssic. De fet, el nom de gos número dos a Catalunya aquest any és Coco, inspirat en la pel·lícula sobre la festa mexicana del Día dels Morts. El Rei Lleó també està reflectit en les opcions dels noms més populars per a gossos, amb Nala ocupant el lloc número tres a Catalunya aquest any. Altres noms inspirats en el Rei Lleó que també apareixen en la llista són Simba, en el número 7.

Referent a la resta de l’Estat apareixen altres noms inspirats en Disney, com Micky (+526%), Mulan (+476%) i Lilo (+54%), que han experimentat una tendència a l’alça. I encara que aquest nom sol ser més popular per als gats, Bagheera de El Llibre de la Selva té una tendència a l’alça a Espanya del 976% per a gossos el 2021.

Altres personatges d’animació populars són Bob de Bob Esponja (176%) i Jake de Hora de Aventuras (276%). També apareixen en la llista dels més populars aquest any Tom, Scooby, Kitty i Betty. Els gossos amb nom de la sèrie Patrulla Canina, com Skye, Chase, Rocky i Zuma, també han augmentat a Espanya el 2021. I, després de més de 20 temporades, la popularitat de Los Simpson es trasllada als noms dels gossos. Maggie figura entre els 100 noms més populars (en el número 28) i Lissa, Barney i Lenny, també han entrat en la llista.

El menjar també compta

No hi ha dubte que existeix una connexió directa entre els aliments que ens agraden i les nostres mascotes, almenys això és el que suggereix l’informe de Rover. L’any passat hi va haver molts noms inspirats en menjar casolà, la qual cosa tenia sentit per la quantitat de temps que es passava a casa.

Tanmateix, el 2021 continuen sent tendència els noms inspirats en menjar, però de forma diferent. Sembla que els noms associats al menjar ràpid (per exemple, Taco i Croqueta) són tendència a la baixa, i els amos de mascotes s’inspiren en dietes més saludables amb noms com Cherry (676%), Mango (426%) i Kiwi (48%). Dit això, els noms de dolços continuen ocupant un lloc destacat: Sugar (126%), Xocolate (126%), Oreo (59%) i Brownie (23%) estan en alça i la marca de xocolate Milka és un altre nom inspirat en el menjar|dinar que ha escalat posicions en la llista des de l’any passat.

Finalment, ja que els espanyols som cada vegada més aficionats al menjar japonès, no és estrany que tant Mochi com Sushi hagin avançat aquest any en el rànquing.

Les sèries, font d’inspiració per al 21% dels enquestats

La Casa de Papel ha estat una de les sèries de Netflix més vistes a Espanya aquest any i, un any més, això s’ha vist reflectit en els noms de gos: Tokyo, Río i Denver en van pujar més del 100% el 2021. Bridgerton, el fulgurant èxit de Netflix de finals de 2020, va ser la sèrie número 4 a Espanya el 2021. Ha inspirat aquesta sèrie algun nom de gos? Sembla que sí, ja que tant Lady com Simon van augmentar la seua popularitat aquest any.

D’altra banda, després de l’anunci de la preqüela de Joc de Trons, els noms d’Arya, Sansa, Stark i Neu es mantenen ferms en la llista. Star Wars també és una gran font de noms de mascotes. En 2021, Yoda, Chewy, Anakin, Chewbacca i Han Solo van irrompre en el rànquing, però són els noms de protagonistes els que marquen tendència aquest any. Rey puja un 96% respecte a l’any passat i Leia i Luke també incrementen la seua popularitat el 2021.

L’univers Marvel continua expandint-se, des de pel·lícules èpiques fins sèries dignes d’una marató, i els noms de gossos inspirats en ell estan igualment de moda. Thor se situa com el cinquè nom de gos més popular a Espanya el 2021. I mentre Jarvis i Fury (per l’agent Nick Fury) augmenten la seua popularitat en 2021, Loki, Logan i Wanda, en canvi, van a la baixa.

Viatge espacial

El primer vol tripulat del multimilionari Jeff Bezzos des del seu coet, va fer del 2021 un gran any per a tot el relacionat amb l’espai, incloent els noms de gos. Lluna és el segon nom de gos més popular al país aquest any i Venus és un dels noms de més tendència en general, augmentant un 1026%.

Altres noms espanyols inspirats en l’espai per a gossos són Laika, Sky, Apol·lo, Astre i Orion. Al contrari, Nova i Cosmo perden posicions aquest any.

Era postpandèmia

Quan la pandèmia mundial va arribar el 2020 va canviar el món en gairebé tots els aspectes de la vida, incluidolos noms que vam escollir per als nostres gossos. Mentre Espanya sortia dels confinaments per la covid aquest any, els sentiments compartits d’esperança s’han reflectit en els noms de gos que són tendència, com Hope (209%) i Joy (119%).

Altres noms inspirats en la tecnologia del teletreball, com Siri, Echo i Apple, augmenten la seua popularitat el 2021, mentre que WI-FI i Google tendeixen a la baixa.

tracking