SEGRE

Mercadona apujarà els sous als seus treballadors per adaptar-los a la inflació

Un supermercat Mercadona a Lleida.

Un supermercat Mercadona a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona ha decidit apujar el sou a tota la seua plantilla a partir de l’1 de gener de 2022 en funció de l’IPC a tancament de 2021, que serà del voltant del 5%. El grup valencià que presideix Juan Roig es converteix en la primera empresa que pren mesures perquè els seus treballadors no perdin poder adquisitiu.

"Mercadona, com fa i ha fet sempre, incrementarà el sou dels seus treballadors conforme a l’IPC acumulat al tancament de l’any. Per tant una vegada el coneguem, procedirem a aplicar-lo perquè les nostres treballadores i treballadors no perdin poder adquisitiu", han assegurat a Europa Press des de la companyia de supermercats, que fa servir a un total de 93.300 treballadors a Espanya.

La companyia ha necessitat|precisat que a data d’avui no pot assegurar que l’increment de l’IPC sigui del 5% al tancament de l’any.No obstant, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 0,4% el novembre en relació amb el mes anterior i va situar la seua taxa interanual en el 5,6%, dos dècimes més que en octubre i el seu nivell més alt en 29 anys, degut l’encariment dels aliments i, en menor mesura, de les gasolines.

Amb la dada de novembre, el més elevat des de setembre de 1992, l’IPC interanual encadena l'onzena taxa positiva consecutiva. Segons Estadística, en el comportament interanual de l’IPC destaca la pujada dels preus de l’alimentació i, en menor mesura, dels carburants i lubricants per a vehicles personals, en contrast amb els descensos que van experimentar el novembre de 2020.

tracking