SEGRE

COVID 19

Quan caduca el passaport covid?

La caducitat varia en funció del motiu d'obtenció

El certificat digital COVID de la UE.

El certificat digital COVID de la UE.CE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El certificat de vacunació de la covid permet acreditar que s'ha rebut la pauta completa, que s'ha fet una PCR o test d’antígens amb resultat negatiu o que s'ha passat la covid-19. El document s'obté a través del web o aplicació 'La meva salut'. 

Actualment s'ha d'utilitzar per accedir als locals d’oci nocturn, les cerimònies amb ball en llocs tancats o per entrar a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran, pe tant és interessant tenir-lo en vigor i estar al cas de quan caduca.

La caducitat del passaport de la covid ve marcada pel motiu d’obtenció. La Comissió Europea vol que el certificat de vacunació caduqui al cap de nou mesos d’haver rebut la segona dosi, si no es rep una punxada de reforç. De moment, però, és només una proposta i aquestes són les vigències del passaport de la covid, segons el Departament de Salut:

Pauta de vacunació completa. Amb la pauta de vacunació completa, independentment de la vacuna rebuda, el passaport de la covid té una vigència indefinida. El reglament europeu apunta però que el certificat s’aplicarà per facilitar la mobilitat entre els estats membres durant un any, prorrogable en funció de l’evolució de la pandèmia.

Haver passat la covid-19. En aquest cas, el certificat caducarà al cap de sis mesos d’haver passat la malaltia. Per renovar-lo, caldrà vacuanr-se o fer-se una prova diagnòstica cada cop que es necessiti el document.

Prova diagnòstica negativa. En aquest cas la vigència del passaport de la covid varia en funció de la prova. Amb una PCR negativa, el certificat té una validesa de 72 hores, mentre que en el cas del test d’antígens negatiu és només de 48 hores. S'ha de tenir en compte que per obtenir el passaport de la covid només són vàlides les proves realitzades en centres homologats per Salut.

tracking