SEGRE

Fiscalia investiga amenaces a la família que va demanar més classes en castellà a l'escola de Canet de Mar

L'associació Hablamos Español i Vox han denunciat els autors de missatges ofensius a les xarxes socials

Una mare acompanya els seus fills a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. Una pintada reclama l'ensenyament en català a la façana del centre.

Una mare acompanya els seus fills a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. Una pintada reclama l'ensenyament en català a la façana del centre.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha obert diligències per investigar missatges difosos a través de les xarxes socials contra la família del nen de cinc anys que va demanar més classes en castellà a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme), segons ha avançat el diari 'El Mundo' i han confirmat fonts judicials a l'ACN. Apedregar la casa de la família del nen o aïllar el menor a l'escola són alguns dels comentaris ofensius que alguns perfils han publicat a les xarxes socials arran de la polèmica lingüística. Tant l'associació Hablamos Español com Vox ho han portat davant la justícia i la Fiscalia analitza ara si aquests continguts poden ser constitutius d'un delicte d'incitació a l'odi o discriminació.

La comunitat educativa, per la seva banda, treballa perquè la disputa jurídica i política no arribi a les aules i a l'entorn escolar. Evitar la tensió és, de fet, una de les obsessions que ha expressat amb més vehemència el Departament d'Educació i l'AMPA de l'escola.

En aquest sentit, aquest divendres s'havia de fer una concentració a la porta de l'escola de rebuig a la imposició del 25% de castellà, però a petició dels pares la marxa s'ha traslladat a un altre punt del municipi per evitar tensar l'ambient.

El centre va començar a aplicar aquest dijous l'obligatorietat d'impartir en castellà un 25% de les classes d'un grup de P5, per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després que una família ho exigís per via judicial.

tracking