SEGRE

Les 10 dones més poderoses del món, segons la revista 'Forbes'

La primera espanyola, en setena posició

La vicepresidenta dels EUA, Kamala Harris, en una foto d’arxiu.

La vicepresidenta dels EUA, Kamala Harris, en una foto d’arxiu.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com des de fa 18 anys, la revista Forbes ha publicat la llista amb les dones amb més poder a nivell mundial durant aquest 2021. En l’extensa llista hi podem trobar des de cantants, com per exemple Beyoncé, fins enginyeres com Frances Haugen, passant també per polítiques com per exemple Magdalena Anderson.

1-MacKenzie Scott

La persona que ha arribat al primer lloc és la multimilionària MacKenzie Scott (51 anys) que a nivell de riquesa és la tercera dona en el podi. Va estar casada amb el fundador de Amazon, Jeff Bezos, durant un total 25 anys. El seu divorci es va forjar el 2019, moment que va rebre el 25% de la seua participació a Amazon.

2-Kamala Harris

L’actual vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, (57 anys) ha marcat un abans i un després dins de la política nord-americana. El 2016 es va convertir en la primera dona indio-nord-americana que va aconseguir ser elegida per al Senat dels Estats Units. D’altra banda, un dels seus èxits més importants és ser la primera dona i de color que es converteix en vicepresidenta del país.

3-Christine Lagarde

El tercer lloc és reservat per a la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde (65 anys). Des de 2011 fins 2019, va ser la persona encarregada de dirigir el Fons Monetari Internacional per garantir l’estabilitat del sistema monetari global. D’altra banda, es tracta de la primera dona en ocupar aquest càrrec.

4-Mary Barra

Mary Barra (59 anys) és des de l’any 2014 la directora general de General Motors. Es tracta de la primera dona que va aconseguir dirigir una de les grans fabricants d’automòbils de tot Estats Units. En els últims anys Barra no ha dubtat a invertir milions de dòlars en vehicles elèctrics o autònoms.

5-Melinda French Gates

Melinda French Gates (57 anys) és copresidenta de la Fundació Bill i Melinda Gates. Es tracta d’una de les dones més importants de la filantropia mundial i ha defensat des de fa molt temps els drets de les dones i les nenes.

6-Abigail Johnson

Presidenta i CEO de Fidelity Investments. En aquests moments Johnson (59 anys) té una participació próxima al 24,5% de l’empresa, que té en total 4,2 mil milions de dòlars en actius.

7. Ana Patricia Botín

Presidenta de Banco Santander, té 61 anys i en va assumir la presidència el 2014, després de la sobtada mort del seu pare, Emilio. El 2017 va fer un gir de timó quan el Banco Santander va adquirir el Banc Popular (BP) per 1 euro per convertir-se en el banc més gran d’Espanya. Sempre al marge de la política espanyola, Ana Patricia sempre ha estat una defensora de la tecnologia financera i s’ha centrat en els emprenedors, recolzant les petites i mitjanes empreses en mans de dones.

8. Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen (63 anys) va ser nomenada presidenta de la Comissió Europea, el juliol de 2019 i és la primera dona en ocupar el càrrec, sent responsable de la legislació que afecta més de 700 milions d’europeus. Des de 2005 fins 2019, von der Leyen va servir en el gabinet de Angela Merkel, el mandat més llarg de qualsevol membre del gabinet i durant els últims sis anys va ser ministra de Defensa d’Alemanya. El setembre de 2020, en el seu primer discurs sobre l’estat de la Unió, es va pronunciar en contra de les polítiques anti-LGBTQ a Polònia.

9. Tsai Ing-wen

Tsai, que actualment té 66 anys, es va convertir en la primera dona (i a més soltera) líder de Taiwan el 2016. Des que va assumir el càrrec, ha trencat el protocol en establir un acostament als Estats Units, creant tensions amb la Xina continental. El 2020, Tsai va guanyar la reelecció amb més del 57% del vot popular. La seua victòria va ser vista com una reprimenda als esforços de Beijing per controlar l’illa. El lideratge de Tsai a través de la pandèmia de Covid-19 es considera un model global; el 2020, Taiwan va instituir un rigorós programa de seguiment i localització per prevenir el contagi massiu. Entre els seus objectius està convertir Taiwan en un membre indispensable de la comunitat internacional estimulant l’economia amb iniciatives en biotecnologia, defensa i energia verdes.

10. Julie Sweet

Julie Sweet (54 anys) es va convertir en la directora executiva d’Accenture, l’empresa de serveis globals el setembre de 2019. Abans de convertir-se en CEO, Sweet va treballar com a assessora general d’Accenture i com a directora d’Amèrica del Nord, el mercat més gran de la companyia. Sweet també forma part de la Taula Rodona de Negocis, del Consell de Negocis Internacionals del Foro Económico Mundial i de la junta directiva de Catalyst.

tracking