SEGRE

GUARDONS GASTRONOMIA

Tres olis lleidatans, entre els millors de Catalunya

En la primera edició dels premis Barcelona Catalunya Selecció || El 2022 els guanyadors competiran en restaurants

Un dels olis d’Henri Mor.

Un dels olis d’Henri Mor.HENRI MOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres olis lleidatans han estat triats entre els millors olis produïts a Catalanya en la primera edició dels premis Barcelona Catalunya Selecció que es va celebrar ahir a la capital catalana. Els guardonats van ser el Reserva Privada i l’Ecològic de l’empresa de Juncosa Henri Mor i l’oli d’arbequina de Cal Portalé, del Claverol, de Conca de Dalt, al Pallars Jussà. Al costat dels lleidatans, també van ser distingits productes de Tarragona i Girona, amb els quals competiran per emportar-se el premi al millor oli d’oliva verge extra produït a Catalunya.

“Està sent un 2021 increïble per a nosaltres. Tot just portem cinc anys i ja hem rebut 72 premis internacionals”, va explicar a SEGRE Yamila Alegría, directora d’operacions d’Henri Mor. Els olis d’aquesta empresa van ser guardonats amb la Medalla d’Or a la New York International Olive Oil Competition, el concurs més prestigiós quant a la qualitat de l’oli d’oliva, i el Reserva Privada està en la llista dels 100 millors olis d’oliva verges extra del món segons la guia Evooleum Top 100 i compta amb distribució als Estats Units, Equador, Panamà, Veneçuela i Rússia, a part d’Espanya.Per la seua part, Oriol Sullà, responsable de Cal Portalé, va assenyalar que rebre aquest premi els ha motivat a continuar treballant.

“Tota la vida hem conreat oliveres, però només fa 10 anys que ens hi dediquem professionalment. Aquesta era la primera vegada que ens presentàvem a un concurs i el resultat ha estat increïble”, va explicar Sullà. “Fins fa uns anys la gent no situava el Pallars al mapa de l’oli. Ara, a poc a poc, ho estem aconseguint”, va afegir satisfet.

Les dos empreses lleidatanes porten menys de 10 anys dedicades a la producció d’oli d’oliva

Aquests guardons, organitzats per l’Associació de Micro Productors d’Oli de Catalunya, tenen per objectiu principal encoratjar la producció d’oli català. Una de les peculiaritats d’aquests premis és que són els primers de Catalunya que tenen en compte el maridatge de l’oli amb el menjar, les varietats autòctones o el cultiu ecològic, biodinàmic i natural. Durant el 2022, els olis guanyadors es degustaran en diversos restaurants de Catalunya i els clients votaran per triar el millor.

Un dels olis d’Henri Mor.

Un dels olis d’Henri Mor.HENRI MOR

tracking