SEGRE

L'última innovació que permet saber si tens covid

El nou test detecta el virus utilitzant els anticossos d’un animal

Imatge d'arxiu d'una sanitària preparant una dosi d'una vacuna contra la covid-19.

Imatge d'arxiu d'una sanitària preparant una dosi d'una vacuna contra la covid-19.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip de científics d’una universitat japonesa ha desenvolupat un test que fa brillar les mascaretes si contenen rastres de coronavirus utilitzant anticossos extrets d’ous d’estruç.

Els investigadors de la Universitat Prefectural de Kyoto i liderats pel president d’aquesta, Yasuhiro Tsukamoto, van injectar una forma inactiva i no perillosa del coronavirus en femelles d’estruç, animal capaç de produir diversos tipus diferents d’anticossos, informa el mitjà japonès The Mainichi.

Després, l’equip va desenvolupar un filtre especial que es col·loca dins la mascareta. El procediment és molt senzill: els subjectes han d’haver portat la mascareta durant vuit hores, després es ruixa amb una substància química -que conté els anticossos extrets de les estruços- que, exposat a la llum ultraviolada, brilla si el virus és present.

El mateix líder de l’estudi es va adonar que tenia covid utilitzant aquest mètode. Ara espera desenvolupar un prototip que permeti a les mascaretes brillar automàticament sense necessitat d’utilitzar la llum ultraviolada, la qual cosa facilitaria un ràpid diagnòstic sense sortir de casa.

tracking