SEGRE

SOCIETAT

La Diòcesi de Solsona diu que Xavier Novell té prohibides totes les funcions derivades de la seua condició de bisbe

L’Administrador Apostòlic de la Diòcesi de Solsona ha emès un comunicat en el qual precisa que Xavier Novell manté la seua condició de bisbe emèrit però té prohibit exercir les funcions que es deriven del seu càrrec, entre elles, administrar qualsevol sagrament

Novell i Caballol sortint del jutjat de pau de Súria després d’oficiar l’enllaç matrimonial, ahir a la tarda.

Novell i Caballol sortint del jutjat de pau de Súria després d’oficiar l’enllaç matrimonial, ahir a la tarda.PLANTA BAIXA/TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Administrador Apostòlic de la Diòcesi de Solsona ha emès un comunicat en el qual precisa que Xavier Novell manté la seua condició de bisbe emèrit però té prohibit exercir les funcions que es deriven del seu càrrec, entre elles, administrar qualsevol sagrament i qualsevol activitat magisterial, tant en públic com en privat.

D’aquesta manera, assenyala que "com és públic i notori", monsenyor Xavier Novell i Gomà, bisbe emèrit de Solsona, ha contret matrimoni civil amb la senyora Silvia Caballol i Clement, amb data 22 de novembre de 2021 en la població de Súria, de la província de Barcelona.

"Davant d’aquest fet greu, es pot posar de manifest que el cànon 1394.1 del Codi de Dret Canònic de l’Església Catòlica estipula que el clergue que atempti matrimoni, encara que sigui només civilment, incorre en suspensió latae sententiae", adverteix.

Per tant, precisa que "des del mateix moment" en què va contreure matrimoni civil, es va produir, de forma automàtica tal suspensió. "Això és, que li queden prohibits tots els actes de la potestat d’ordre, els actes de la potestat de govern i l’exercici de tots els drets i funcions inherents a l’ofici episcopal (cf. c. 1333.1), sense excloure altres possibles conseqüències que poguessin seguir-se canònicament", puntualitza.

Això significa, segons apunta, que Xavier Novell i Gomà, encara que mantenint la seua condició de bisbe, no pot desenvolupar cap de les funcions que es deriven de tal condició; entre d’altres, té prohibida l’administració dels sagraments i qualsevol activitat magisterial, tant en públic com privat.

tracking