SEGRE

ART EXPOSICIÓ

Lily Brick evoluciona a l'Espai Cavallers

'Imprescindibles', la seua nova mostra composta per obres fetes al seu taller, es podrà visitar fins al 30 de gener || Inspirada en artistes reconeguts com Kirchner, Munch i Van Gogh

Alumnes de l’Aula de Teatre de Lleida van fer una performance inspirada en l’obra de l’artista durant l’exposició.

Alumnes de l’Aula de Teatre de Lleida van fer una performance inspirada en l’obra de l’artista durant l’exposició.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Espai Cavallers de Lleida atresora des d’ahir Imprescindibles, la nova mostra de l’artista lleidatana Lily Brick. Coneguda per treballar sempre a sobre de bastides o grues molt altes, Mireia Serra ha sortit de la seua zona de confort i en aquesta ocasió ha canviat l’art mural pel seu taller, on ha estat pintant les “persones que més estimo i admiro i que considero imprescindible a la meua vida”, d’aquí el nom de l’exposició. En aquest sentit, Serra, que fa més de set anys que pinta, ha evolucionat en el seu estil i ha estat experimentant i jugant amb la tècnica mixta, inspirant-se en artistes a bastament reconeguts com Van Gogh, Kirchner i Munch, entre d’altres, gent que “parlava d’un moment en què hi havia molta frustració” a nivell històric i polític i que “també es va trobar en un context de pandèmia com l’actual”. Per aquesta raó, l’artista ha volgut mostrar “la bellesa que sento pel que tinc a casa, que són els meus, alhora que he aprofitat per passar temps amb ells”.

Alumnes de l’Aula de Teatre de Lleida van dur a terme una performance inspirada en l’obra de l’artista

“Són obres molt viscerals per a les quals m’he servit de diferents estils com són l’esprai, la pintura plàstica, l’acrílic, el dibuix digital i la resina epoxi, que és el vernís que utilitzo per protegir els meus grafitis”, va explicar l’artista, que va afegir que “he prioritzat passar-m’ho bé i deixar-me portar a l’hora de crear”. Així, per a aquest procés artístic Serra ha partit dels colors primaris i els ha fet créixer buscant llums i ombres en les seues obres, per a les quals ha utilitzat suport de fusta, creant “una cosa molt diferent al que he estat fent fins ara”.La mostra, que es podrà visitar fins al 30 de gener vinent, està formada per una selecció d’una vintena d’obres i un print. Durant la inauguració va tenir lloc una performance a càrrec d’alumnes de l’Aula de Teatre amb el títol Nostre és el temps, inspirada en l’obra de l’artista.

Més de 400 murals pintats i set anys al peu del canó

Malgrat que el petit format no és el terreny que més domina Lily Brick, l’artista va assegurar que “m’he sentit molt còmoda en aquest projecte i crec que m’he trobat a mi mateixa”. Val a destacar que aquesta lleidatana, que es va estrenar en aquest món creatiu ja fa més de set anys, acumula més de 400 murals pintats i té clar que incorporarà aquest nou estil pictòric a la seua obra. “És l’inici d’una investigació, ja que no vull deixar de banda el realisme”, va assegurar l’artista.

tracking