SEGRE

OBITUARI

El món del cine i la política "en xoc" per la mort de Verónica Forqué

Verónica Forqué

El món del cine i la política 'en xoc' per la mort de Verónica ForquéERUOPAPRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Actors i responsables polítics han expressat la seua "tristesa" i s’han mostrat "en xoc" per la mort aquest dilluns de l’actriu Verónica Forqué de la qual han destacat la seua "dolçor", "companyonia" i els seus dots com a actriu.

"Adéu a Verónica Forqué. Vaig treballar fa anys amb ella i el meu record és el d’una dona dolça, espiritual i bona companya. E.P.", diu el tuit publicat per l’actor Antonio Banderas.

També la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha compartit un missatge a la xarxa social lamentant la notícia. "Quina notícia més trista la mort de Verónica Forqué. Una gran actriu que mai no oblidarem i que ens continuarà acompanyant a totes les seues pel·lícules", assenyala.

S’han sumat a les condolences el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, amb un "ho sento moltíssim"; el diputat de Más País Íñigo Errejón, que diu haver-se quedat "amb el cor gelat", o la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, que ha recordat alguns dels personatges interpretats per Forqué al llarg de la seua carrera.

"Personatges com Chusa, Kika o Pepa formen part dels records de tota una generació. Més de 50 pel·lícules i sèries, 50 anys de feina reconeguts amb quatre premis Goya, sent l’única actriu en guanyar-ne dos en la mateixa cerimònia", ha destacat Villacís.

Així mateix, s’han mostrat "en xoc" l’escriptor Máximo Huerta, l'actor José Corbacho i l’humorista Carlos Latre, qui ha lamentat que l’actriu se n’ha "anat massa aviat". "Sempre em vas tractar amb afecte, proximitat i amor", assegura el presentador, acompanyant el missatge d’una fotografia amb ella.

La productora dels germans Almodóvar, El Deseo, s'afegeix a les mostres de cóndol. 

També destaca el missatge de Maruja Torres, que al·ludeix a les crítiques que va rebre l'actriu per la seua participació a Masterchef.

Forqué és, segons destaca l’Acadèmia de Cine en un altre missatge, "un rostre imprescindible del cine espanyol de les últimes dècades, en cintes com Kika, Bajarse al moro o ¿Qué he hecho yo para merecer esto?".

En concret, juntament amb Carmen Maura, és l’actriu més vegades reconeguda en els Premis Goya, amb dos a Millor Actriu Protagonista (Kika i La vida alegre) i dos a Millor Actriu de Repartiment (El año de las luces y Moros y cristianos).

tracking