SEGRE

La variant òmicron es propaga a nivells "mai vistos", segons el Regne Unit

L’OMS considera "probable" que òmicron reemplaci delta a nivell mundial

Un robot d'anàlisi de proves PCR.

Un robot d'anàlisi de proves PCR.ICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut del Regne Unit, Sajid Javid, ha alertat aquest dilluns que la variant òmicron del SARS-CoV-2 es propaga a nivells "mai vistos", mentre ha informat que actualment hi ha deu persones infectades amb la variant ingressades en hospitals d’Anglaterra. Javid s’ha expressat a Sky News en la mateixa línia en la que ho va fer el primer ministre, Boris Johnson, aquest diumenge. El 'premier' va alertar que el Regne Unit s’enfronta a "una onada de contagis" i que el país es troba "de nou" en "una cursa entre la vacuna i el virus".

Quant als hospitalitzats amb òmicron, el titular de la cartera de Salut britànica no ha pogut precisar la gravetat de l’estat dels pacients o si algú ha pogut morir per la variant de moment.

En aquest sentit, ha incidit que "ningú no sap res segur ara" sobre la gravetat de la malaltia que pot causar òmicron, però ha alertat que les autoritats podrien constatar un augment en les admissions hospitalàries degut precisament a com de transmissible que és la variant.

Johnson va declarar diumenge el nivell 4 d’emergència per la variant òmicron i va anunciar que tota la població anglesa de més de 18 anys podrà sol·licitar posar-se la dosi de reforç de la vacuna contra la COVID-19 abans de final d’any. El nivell 4 reflecteix un "alt nivell de contagis".

L’OMS considera "probable" que òmicron reemplaci delta a nivell mundial

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera "probable" que la variant òmicron de la COVID-19 superi a la Delta "als llocs on es produeix la transmissió comunitària". "Tenint en compte les dades actuals disponibles, és probable que òmicron superi a la variant Delta als llocs on es produeix la transmissió comunitària", recull l’OMS en un nou document sobre l’aparició d’aquesta variant.

Els experts tècnics de l’OMS creuen que, d’acord a les "limitades proves actuals", òmicron "sembla tenir un avantatge de creixement sobre Delta".

"S’està propagant més ràpidament que la variant Delta a Sud-àfrica, on la circulació de Delta era baixa, però també sembla propagar-se més ràpidament en altres països on la incidència de Delta és alta, com en el Regne Unit. Continua sent incert si la ràpida taxa de creixement d’òmicron observada en països amb alts nivells d’immunitat de la població està relacionada amb l’evasió immunològica, la transmissibilitat intrínseca més gran o una combinació d’ambdues," explica el document.

tracking