SEGRE

L'OCU adverteix del perill d'aquests joguets i demana de retirar-los

Alguns joguets no són segurs.

L'OCU adverteix del perill d'aquests joguets i demana de retirar-los

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falten pocosd dies per al Nadal, les compres a través d’internet es disparen i s’imposen sobre les físiques. Però la compra online té els seus inconvenients. Per això, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha sotmès a proves de seguretat diversos productes i enviat una alerta al Ministeri de Consum per a la seua retirada del mercat davant de la troballa d’alguns de perillosos. La seua anàlisi inclou una vintena de joguets: patinets, ninots nadons; zing-zings i mossegadors, una pilota de colors, una disfressa, una botiga per a nens, jocs de construcció, d’experiments... Nou d'aquests, comprats a Amazon, Aliexpress i El Corte Inglés, presenten errors de seguretat.

Els joguets perillosos

  • Baby lovely unicorn, de Yoaingo, un ninot comprat a AliExpress. El seu plàstic color carn conté un 14 % del ftalat DEHP, una substància prohibida per la Comissió Europea des de 1999 en joguets i articles de puericultura i des de juliol de 2020, per a qualsevol tipus de producte
  • Joguet de construcció de Microblocs animals (950 peces). A la venda a AliExpress, no adverteix que conté peces petites, la qual cosa suposa risc d’ennuegar-se. Sí inclou el símbol de restricció per a menors de 3 anys, però amb això no n'hi ha prou per informar el consumidor del perill, adverteix l’OCU.
  • Nina nadó ploranera, de FOPCC. És una còpia d’un joguet per a menors de tres anys, a la venda a Aliexpress, amb el que podria confondre’s. Conté peces petites, tot i que s’etiqueta per a majors de 3 anys, no apareix així al seu web.
  • Xilòfon: xylophone instrumental toy (XYETSQQ-D) de la botiga Fishshop. A la venda a Amazon, està indicat per a menors de 3 anys, però se'n desprenen peces petites, que podrien ser ingerides.
  • Lot de zing-zings, sense marca, comprats a AliExpress. Encara que hauria d’estar dissenyat perquè un nadó l’utilitzés de forma segura, algunes peces es desprenen fàcilment i podrien ser ingerides, amb el consegüent risc d’asfíxia per al petit.
  • Zing-zing mossegador musical de Shengdi comprat a AliExpress. El mànec és massa llarg per la qual cosa pot lesionar un nadó i clavar-se-li al coll si caigués sobre ell.
  • Joc magnètic de construcció, de Jian Da Magnastix, comprat a AliExpress. La força dels imants supera el límit de seguretat i resulten perillosos en cas d’ingesta. A més porta peces petites amb l’advertència en anglès, però no en espanyol.
  • Escúter de dos rodes (371-004g), de HomCom comprat a Amazon. L’espai els radis i les rodes és més gran de 5 mm i menor de 12 mm, pel qual un nen s'hi podria enganxar un dit. 
  • Patinete Roddi (RS022), d’El Corte Inglés. Inclou peces petites. Els taps de la part inferior dels radis i diversos elements de la motxilla que acompanya al joguet es desprenen fàcilment i podrien ser ingerides per un menor de 3 anys.
tracking