SEGRE

L'OMS adverteix que la variant òmicron s'expandeix a un ritme "mai vist abans"

El director general de l'OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, en una imatge d'arxiu.

El director general de l'OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, en una imatge d'arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La variant òmicron del coronavirus causant de la COVID-19 ha estat ja detectada a 77 països, encara que probablement està ja present a tot el món, i s’està expandint "a un ritme que no havíem vist a cap de les soques anteriors", ha alertat avui l’Organització Mundial de la Salut (OMS). "Probablement ja està en la majoria dels països, fins i tot en els que encara no ha estat detectada", va reconèixer en roda de premsa el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, qui va manifestar la seua preocupació perquè gran part de la societat hagi abaixat la guàrdia davant d’aquesta evolució del virus.

"La gent està considerant que la variant òmicron està associada a casos menys greus, però ja hem après abans que subestimar aquest virus és perillós", va afirmar l’expert etíop. "Fins i tot si l’òmicron causa menys casos greus, un fort augment dels contagis pot novament col·lapsar sistemes sanitaris no prou preparats", va alertar el màxim responsable de l’organització amb seu a Ginebra.

Tedros va insistir que "les vacunes per si soles no trauran cap país d’aquesta crisi", ja que la transmissió del coronavirus s’ha d’enfrontar per altres mitjans, incloent l’ús de màscares, l’evitar llocs freqüentats, la bona ventilació o la higiene de mans. "Practiquin a tot això, consistentment, i de la forma correcta," va insistir el director general.

tracking