SEGRE

Les cançons i els artistes més escoltats a Spotify el 2021

Les nadales més escoltades a Spotify.

Les nadales més escoltades a Spotify.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de streaming Spotify acaba de publicar el seu rànquing anual que recull les principals tendències del món de la música en funció dels gustos dels usuaris.

L’artista més escoltat al món és —per segon any consecutiu— el cantant de reggaeton porto-riqueny Bad Bunny. La seua música suma més de 9,100 milions de reproduccions malgrat que no ha presentat cap àlbum nou aquest any.

El segueix la cantant nord-americana Taylor Swift, que aquest any va llançar dos discos: Fearless (Taylor’s Version) y Red (Taylor’s Version), i BTS al tercer lloc, el grup de k-pop de fama mundial que va tenir un any destacat gràcies al seu senzill “Butter”.

Finalment, en quart i cinquè lloc hi ha dos cantants canadencs populars: Drake, que va presentar Certified Lover Boy al setembre, i Justin Bieber, que va estrenar àlbum al març, Justice, amb col·laboracions d’artistes de diferents parts del món.

Entre les cançons més reproduïdes a nivell mundial a Spotify hi ha “Drivers License” d’Olivia Rodrigo, que va aconseguir el primer lloc amb 1,100 milions de reproduccions.

En el segon posat hi trobem “Montero (Call Me By Your Name)” de Lil Nas X, que forma part del primer àlbum d’estudi de l’artista anomenat Montero, i en el tercer hi ha la col·laboració de The Kid LAROI amb Justin Bieber, “STAY”.

Al quart lloc tornem a veure Olivia Rodrigo, però aquesta vegada amb la cançó “Good 4 U”, que també va guanyar el títol de Cançó de l’Estiu de Spotify 2021, i al cinquè lloc apareix “Levitating”, a càrrec de Dua Lipa en col·laboració amb DaBaby.

I respecte als àlbums més escoltats de 2021 a Spotify, Olivia Rodrigo es corona novament gràcies a la seua producció debut Sour. Posteriorment, tenim Future Nostalgia de Dua Lipa, Justice de Justin Bieber, = d’Ed Sheeran i Planet Her de Doja Cat.

Spotify també va destacar certes tendències de 2021 en el seu comunicat. Per exemple, la nostàlgia va jugar un paper important en l’audiència aquest any, amb fans escoltant els seus temes favorits de sempre i noves generacions que van descobrir aquests clàssics.

Les cançons llançades fa més de 20 anys que més reproduccions van aconseguir el 2021 són: “Dreams” de Fleetwood Mac, “Bohemian Rhapsody” de Queen, “Yellow” de Coldplay, “Smells Like Teen Spirit” de Nirvana i “Every Breath You Take” de The Police.

Així mateix, entre els àlbums amb més de 20 anys més escoltats apareix Rumours de Fleetwood Mac, Nevermind de Nirvana, Hybrid Theory de Linkin Park, Appetite for Destruction de Guns N’ Roses i el disc homònim de The Beatles. Recordem que al novembre aquesta última banda va estrenar un nou documental a Disney Plus dirigit per Peter Jackson.

Una altra tendència que va esmentar Spotify va ser l’augment de la jardineria, amb més de 2.9 milions de llistes de reproducció relacionades a cura de plantes. Algunes cançons agregades a aquestes van ser “Ivy” de Frank Ocean i “Here Comes the Sun de The Beatles. A més, la llista anomenada Música per a Plantes va créixer 1,400 per cent durant la pandèmia.

Finalment, aquest any va estar marcat pel desplegament global de les vacunes contra el covid, i això es va veure representat a Spotify. La companyia va revelar que les llistes relacionades a aquest procés van aconseguir més de 42 milions de reproduccions el 2021. Així mateix, algunes de les cançons agregades a aquestes llistes són “Hit Me With Your Best Shot” de Pat Benatar i “The Cure” de Lady Gaga.

tracking