SEGRE

Pfizer diu que la seua pastilla té un 89% d'efectivitat contra la covid

La farmaceutica assegura que el medicament és un "inhibidor potent" davant de la variant òmicron

L'arribada a Espanya de la vacuna pediàtrica de Pfizer.

L'arribada a Espanya de la vacuna pediàtrica de Pfizer.Ministerio de Sanidad

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica nord-americana Pfizer va anunciar aquest dimarts que la seua pastilla Paxlovid, que aspira a convertir-se en el primer tractament oral als EUA per als pacients amb covid-19, redueix en un 89% dels casos el risc d’hospitalització o mort en adults. En un comunicat, la farmacèutica –que també és la creadora d’una de les vacunes més utilitzades contra la covid-19– va indicar que, a més, les seues dades més recents confirmen que el medicament és un "inhibidor potent" davant de la variant òmicron del coronavirus.

Les pastilles Paxlovid encara no han estat aprovades per l’Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA, per les seues sigles en anglès) dels EUA, però el director executiu de Pfizer, Albert Bourla, es va mostrar esperançat a començaments de desembre que es pugui rebre el vistiplau abans que acabi el mes.

En els estudis clínics duts a terme per la farmacèutica, la reducció del risc d’hospitalització o mort per covid-19 va ser del 89 % quan la pastilla es va administrar en els tres dies següents a l’aparició dels primers símptomes; i pràcticament la mateixa (del 88 %) quan es va administrar en els cinc dies posteriors a l’aparició de símptomes.

L’estudi es va dur a terme entre 2.246 adults residents a Nord i Sud-amèrica, Europa, l’Àfrica i Àsia (41 % d’ells als EUA) als quals se’ls havia diagnosticat covid-19 en els cinc dies anteriors, i tots ells tenien almenys una característica o condició mèdica que els feia ser pacients amb risc de desenvolupar una malaltia greu. De tots els pacients a qui va ser subministrat Paxlovid, només el 0,7 % van ser hospitalitzats en els 28 dies posteriors a la seua participació en l’estudi, i cap d’ells va morir. En canvi, entre aquells pacients que van participar en l’estudi però a qui no els va ser subministrat Paxlovid (el grup de control), el 6,5 % van ser hospitalitzats o van morir, va informar Pfizer.

tracking