SEGRE

Saragossa, en alerta per la crescuda de l'Ebre

Vista del riu Ebre, al seu pas per Alagón, després de la seua crescuda.

Vista del riu Ebre, al seu pas per Alagón, després de la seua crescuda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Saragossa i les poblacions situades a la Ribera Baja continuen actualitzant les mesures de protecció davant de la imminent pas de la punta de la crescuda de l’Ebre per la capital aragonesa. Les previsions de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) és que el màxim nivell s’assoleixi al llarg de la tarda d’aquest dimarts, amb un cabal aproximat de 2.400 metres cúbics i una altura de 6,10 metres. Per aquesta raó, el president d’Aragó, Javier Lambán, presideix aquest matí la reunió del Centre de Coordinación Operativa Integrada (CECOPI) al saló de plens de l’Ajuntament de Pina de Ebro per analitzar l’evolució de la riuada juntament amb la consellera de Presidència, Mayte Pérez i alcaldes dels municipis de la Ribera Baixa.

Posteriorment, sobre les 12,00 hores, Lambán i Pérez es desplaçaran fins el port de Vadorrey, ja a la ciutat de Saragossa, per seguir la crescuda al seu pas per la capital aragonesa. Per la seua part, l’alcalde de Saragossa, Jorge Azcón, presideix aquest matí una nova reunió de coordinació del Pla Municipal d’Emergències per l’avinguda extraordinària, en la que s’analitzarà les noves dades sobre el cabal del riu i les mesures a adoptar per part dels serveis municipals. Per aquesta raó, des de divendres passat els serveis municipals treballen per anticipar els efectes de l’avinguda extraordinària i pal·liar els danys que pugui ocasionar al seu pas per la ciutat, informa el Consistori.

D’aquesta forma, al llarg del dia d’ahir es van tancar el públic el Parque del Agua, el Parque Deportivo Ebro, el Parc de Macanaz i la passarel·la del Voluntariat, que podrien veure’s negades per les aigües. També van ser alertades la residència de majors de Vitalia, que es troba en una de les zones inundables, i encara que no es considera necessari el seu desallotjament, sí es que preveu necessari l’ús de bombes de buidatge per retirar l’aigua.

A més, es manté tancat el pàrquing exterior de la Torre del Agua i s’ha ordenat retirar els vehicles estacionats als aparcaments subterranis de l’àrea de la Ciutat de la Justícia i el Palau de Congressos.

tracking