SEGRE

La Ponència de Vacunes estudia administrar ja la tercera dosi a majors de 40 anys

També la rebrien tots els treballadors essencials

Interior del nou punt de vacunació a l'avinguda de les Garrigues, 21.

Interior del nou punt de vacunació a l'avinguda de les Garrigues, 21.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ponència de Vacunes, que està formada per experts del Ministeri de Sanitat, comunitats autònomes i de societats científiques, es reuneix aquest dimecres per estudiar la possibilitat d’administrar una dosi de reforç als majors de 40 anys i als treballadors essencials, com professors, policies o bombers. Segons han confirmat a Europa Press fonts sanitàries, aquesta proposta està encara "en una fase tècnica" i quan es detallin els aspectes concrets s’elevarà a la Comissió de Salut Pública, que decidirà finalment si s’amplia l’ús de la tercera dosi a Espanya.

Actualment, tant els majors de 60 anys, com les persones amb condició d’alt risc, les que viuen en residències, sanitaris i sociosanitaris i aquelles que van ser vacunades amb la monodosi de Janssen ja estan rebent una tercera dosi.

Si finalment tira endavant aquesta nova proposta, es donaria prioritat als vacunats amb AstraZeneca menors de 60 anys, que previsiblement i d’acord a l’Estratègia de Vacunació podrien rebre Pfizer o Moderna com a dosi de reforç. La mesura de vacunar tots els majors de 40 anys aniria en línia amb el reclamat per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, fa unes setmanes per aturar l’alça de contagis a tot Europa.

A més, diversos estudis han apuntat que dos dosis podrien no ser suficients per protegir de forma efectiva la població davant la nova variant òmicron, havent d’administrar, per tant, una dosi de reforç.

tracking