SEGRE

XARXES SOCIALS

Facebook és la xarxa social més utilitzada per les empreses espanyoles

Plataformes com a Facebook o Twitter ja s'han adaptat a aquesta realitat i permeten, a través d'un formulari, gestionar aquesta situació perquè, o bé es tanqui el compte, o es converteixi en una de commemorativa.

Plataformes com a Facebook o Twitter ja s'han adaptat a aquesta realitat i permeten, a través d'un formulari, gestionar aquesta situació perquè, o bé es tanqui el compte, o es converteixi en una de commemorativa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 75% de les empreses de l’Estat espanyol tenen presència a tres plataformes com a mínim, amb Facebook al capdavant. La xarxa social insígnia del grup liderat per Mark Zuckerberg és l’aplicació amb més presència d’empreses. Malgrat això, gairebé la meitat de les companyies que han participat en l’informe que així ho recull asseguren preferir Instagram, l’eina -diuen- que més valor els aporta a l’empresa. Aquesta marca, també propietat del grup Facebook (ara Meta), és la xarxa social favorita i la segona amb més presència d’empreses.

Per elaborar aquest estudi, l’agència de màrqueting digital Imagina ha contactat amb 650 d’entrevistats aproximadament dels 13 sectors més representatius del teixit empresarial a l'Estat. D’això es desprèn que la indústria alimentària és la que té més presència en xarxes socials (gairebé un 75% dels enquestats té perfil a quatre xarxes socials com a mínim), seguida de prop pel sector sanitari, amb un 68% de les companyies a tres plataformes o més. Completa el podi l’àmbit de la moda i la bellesa, que té un 60% de les seues empreses també en tres d’aquestes aplicacions com a mínim.

“Les xarxes socials han deixat de ser futur per ser present”, explica el conseller delegat d’aquesta agència, Dani Casanovas, mitjançant un comunicat. “Segons l’estudi, només una de cada 10 empreses no té presència en l’actualitat en xarxes socials entre les empreses de mitjana o gran mida”, afegeix.

La sorpresa, en aquest sentit, és TikTok, que ja concentra perfils del 12% de les empreses i que és en el centre dels plans d’un terç d’aquestes de cara a 2022. De fet, Imagina l’assenyala com la xarxa social amb més potencial de creixement per a l’any que ve. Per exemple, l’agència mostra que gairebé totes les marques d’alimentació preveuen intensificar la seua activitat en aquesta xarxa social en els propers mesos.

A l'altra banda de la balança hi ha Twitter i Youtube. "Twitter està totalment estancada i només representa el 33% del total, però en alguns sectors representa a penes el 10%", apunten des d’aquesta agència. "La presència a Youtube continua sent elevada, encara que amb poca activitat i sent prioritària per a menys del 5% d’empreses", continuen.

Finalment, Linkedin s’assenta sobretot com a eina clau per a empreses que venen a altres empreses o companyies de serveis, que la col·loquen com la xarxa social que els ofereix millors resultats.

tracking