SEGRE

COVID 19

El 20% de les mostres analitzades a Catalunya ja són sospitoses de ser de la variant òmicron

El comitè assessor enllestirà un informe que s'avaluarà dilluns per decidir si s'apliquen noves restriccions

Un kit per fer una PCR.

Un kit per fer una PCR.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 20% de les mostres analitzades a Catalunya ja són sospitoses de ser de la variant òmicron, segons ha informat el Departament de Salut en un comunicat. Els primers dos casos es van detectar el 29 de novembre i es van confirmar el 2 de desembre. En dues setmanes la variant s'ha estès ràpidament.

El Comitè Científic Assessor de la covid-19 es reunirà aquest divendres a la tarda i entregarà a Salut un informe d'anàlisi i recomanacions que s'afegirà a la documentació que s'avaluarà dilluns per part de la comissió delegada en matèria de covid-19, que és la responsable d'analitzar les possibles decisions que es puguin desplegar en els propers dies.

L'escenari epidemiològic actual està determinat per l'increment de la variant òmicron. Aquest creixement ràpid fa que Salut reiteri la crida a la població a reforçar les mesures conegudes de protecció (mans, distància, mascareta i ventilació) i la vacunació d'aquelles persones que encara no ho han fet, especialment l'administració de la dosi de record al col·lectiu de majors de 60 anys.

tracking