SEGRE

Els cursos voluntaris de la DGT amb què podràs sumar 2 punts al carnet

Noves normes de trànsit.

Noves normes de trànsit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja fa 15 anys que el carnet de conduir per punts va entrar en vigor. Es tracta d’un element a què ja ens hem acostumat que ha contribuït de manera decisiva a reduir la sinistralitat.

Aprofitant la reforma de la Llei de Trànsit que durant aquests dies s’ha estat ultimant al Congrés dels Diputats i que entrarà en vigor a començaments de 2022, la Dirección General de Tráfcio ha decidit donar-li un impuls al carnet per punts amb una mesura que, segurament, satisfarà als conductors més responsables. També a tots aquells que desitgin millorar les seues habilitats i la seua seguretat al volant.

Així doncs, en el marc de l’esmentada reforma, s’introdueixen els cridats|trucats cursos voluntaris de la DGT, cursos en els quals s’aprofundirà en els coneixements necessaris per realitzar una conducció tranquil·la i relaxada, però alhora el més segura possible. Aquests cursos podran tenir també un component pràctic en els que es podran entrenar els coneixements adquirits per posteriorment aplicar-los en la vida real.

Els cursos de conducció segura voluntaris tenen, a més, un "premi" extra: permetran sumar fins 2 punts addicionals al nostre saldo, de manera que es converteixen així en una bona manera d’augmentar el saldo de punts del nostre carnet en cas que aquest no estigui al 100%. Aquests cursos començaran a impartir-se a partir de 2022, en centres certificats per la Dirección General de Tráfico, amb un cost que encara s'ha de definir i que, això sí, haurà d’assumir la persona interessada.

Aquests cursos no tenen relació amb els cursos de recuperació de punts: en aquest cas estem parlant de cursos dissenyats per a aquells conductors que han perdut bona part del seu saldo o, fins i tot, han acabat sense carnet de conduir per pèrdua total de punts.

tracking