SEGRE

GALARDONES

La lleidatana Maria Pifarré guanya un premi atorgat per CaixaBank i Microsoft a les millors estudiants de graus científics i tècnics

Maria Pifarré rep el premi WONNOW.

La lleidatana Maria Pifarré, una de les guardonades en el Premis WONNOW, organitzats per CaixaBank i Microsoft

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank i Microsoft han guardonat les millors estudiants de graus universitaris científics i tècnics d'Espanya amb els Premis WONNOW. Per quart any consecutiu, totes dues entitats reconeixen el talent STEM amb aquests guardons.

La lleidatana María Pifarré, graduada en Física per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i estudiant d’un màster en Matemàtiques per als Estudis Financers a la Universitat de Barcelona, ha estat una de les guardonades. Pifarré tindrà accés, juntament amb 9 premiats més, a una beca remunerada per treballar durant sis mesos a CaixaBank i participar en el desenvolupament de projectes d'innovació vinculats als serveis financers. També es beneficiarà d'un programa de mentoring impartit per Microsoft. 

Per la seua part, Julia Guerrero, graduada en Enginyeria Informàtica i màster en Ciències de la Computació, amb especialitat en intel·ligència artificial, guanya el premi al millor expedient acadèmic, dotat amb 10.000 euros i l'accés a un programa de ‘mentoring’ de Microsoft.

Amb aquesta iniciativa, CaixaBank i Microsoft pretenen impulsar la diversitat i la presència de dones en l'àmbit de la tecnologia i les ciències des de l'inici de la seva carrera professional i animar a altres joves a cursar estudis STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

En aquesta edició, han participat un total de 723 estudiants de 65 universitats de tota Espanya, la qual cosa representa un increment del 108% respecte a l'any anterior. En total, en les quatre edicions celebrades fins al moment, s'han presentat més de 1.700 alumnes, la qual cosa demostra que els Premis WONNOW s'han convertit en un guardó consolidat i de referència en l'àmbit universitari.

En l'acte de lliurament, hi han intervingut Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; Alberto Granados, president de Microsoft a Espanya; Mariona Vicens, directora d'Innovació i Transformació Digital de CaixaBank; Anna Quirós, directora de Cultura, Selecció, Desenvolupament i Relacions Laborals de CaixaBank, i Rebeca Marciel, directora de Grans Empreses de Microsoft España.

Gonzalo Gortázar ha reconegut el treball i esforç de les participants i ha posat en valor el seu compromís i dedicació. Gortázar ha destacat: “Amb els Premis WONNOW fomentem la diversitat en un àmbit amb poca presència femenina i grans oportunitats actuals i futures”. A més, ha subratllat: “Amb aquests guardons, volem continuar contribuint al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat, impulsant la diversitat en la indústria tecnològica”. Gortázar ha animat a les joves a apostar per aquestes professions i a demostrar que les dones són grans científiques, matemàtiques o enginyeres.

Per la seva part, Alberto Granados ha afirmat: “La digitalització està promovent la creació d'ocupació especialitzada no només en la indústria tecnològica, sinó en tots els sectors, per la qual cosa existeix una demanda urgent de formar talent qualificat i les dones no poden quedar-se enrere”. El president de Microsoft a Espanya aposta per reduir la bretxa de gènere en la ciència i la tecnologia des del convenciment que la diversitat afavoreix la innovació i el creixement.

tracking