SEGRE

MÚSICA

Quant guanyen els cantants per cada reproducció de Spotify?

La cantant Aitana, en una actuació.

La cantant Aitana, en una actuació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És un dels secrets més ben guardats. Quant en cobren els artistes a les diferents plataformes? TikTok, Spotify, Instagram, YouTube o Twitch... Ningú no sap del cert quants diners s’embutxaquen per cada reproducció o cada vídeo...

Però el cantant valencià Zzoilo, autor de la popular cançó 'Mon Amour', ha revelat en una entrevista amb Els 40 quant se n’emporta ell per cada una de les reproduccions d’alguna de les seues cançons en Spotify.

"Quan va sortir 'Mon Amour' l’original, vam gastar el que teníem. Aproximadament 60 euros per comprar cerveses i pizzes i vam fer la festa del segle. Després vam estar una època en què se’ns va oblidar treure el diners i quan ho vam mirar n'hi havia 100 més, els vam tornem a treure i vam tornar a fer una festa", va explicar l’intèrpret.

"Després d’això, vam passar de 100 a diversos zeros més. Uns 100.000. Pensa que són 150 milions de reproduccions entre les dos 'Mon Amour' (fent referència al remix que va treure en col·laboració amb Aitana)", detalla.

"Només de Spotify", aclareix el cantant abans de revelar que ell fa "el conte de la vella, multiplico cada reproducció per 0,003 i em surt el que cobraré".

tracking