SEGRE

EDUCACIÓ GUARDONS

La lleidatana Maria Pifarré, premi al talent en ciència i tecnologia

Maria Pifarré és una de les deu joves que accedeixen a una beca a les millors estudiants universitàries de CaixaBank i Microsoft || Impuls a la presència femenina en aquests sectors

Maria Pifarré entre Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Alberto Granados, president de Microsoft a Espanya.

Maria Pifarré entre Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Alberto Granados, president de Microsoft a Espanya.CAIXABANK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La lleidatana Maria Pifarré és una de les deu joves que han aconseguit una de les beques a les millors estudiants de graus universitaris científics i tècnics estatals que concedeixen CaixaBank i Microsoft als Premis WONNOW. Per quart any consecutiu, aquestes entitats reconeixen el talent STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) amb aquests guardons, que inclouen un premi en metàl·lic de 10.000 euros a l’alumna amb el millor expedient acadèmic, en aquest cas per a Julia Guerrero, graduada en Enginyeria Informàtica per la Universitat de Saragossa, i deu beques remunerades (entre les quals la de la jove lleidatana) per treballar durant sis mesos a CaixaBank, així com l’accés a un programa de mentoring de Microsoft. Ahir es va celebrar l’entrega d’aquests premis.Maria Pifarré, de 22 anys, és graduada en Física per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Matemàtiques per als Estudis Financers a la Universitat de Barcelona.

“Sempre m’han agradat els números. Em vaig graduar en Física i després vaig fer un màster en matemàtiques aplicades als instruments financers amb l’objectiu d’encarar el meu futur laboral al món de la banca. Des del passat mes d’octubre, gràcies a la beca de sis mesos dels WONNOW, treballo a CaixaBank en un projecte d’innovació que se centra en l’anàlisi de dades en l’entorn del departament de Recursos Humans”, explica Pifarré a aquest diari.

Sobre el guardó, assenyala que “estic molt agraïda per aquesta nova oportunitat que m’han donat, que em permet conèixer de prop un altre àmbit de treball dins del món de la banca”.Amb aquesta iniciativa, CaixaBank i Microsoft pretenen impulsar la diversitat i la presència de les dones en l’àmbit de la tecnologia i les ciències des de l’inici de la seua carrera professional i animar altres joves a cursar estudis STEM. En aquesta edició, hi han participat un total de 723 estudiants de seixanta-cinc universitats de tot Espanya, la qual cosa representa un increment del 108 per cent respecte a l’any anterior. En total, en les quatre edicions celebrades fins a la data, s’hi han presentats més de 1.700 alumnes, la qual cosa, segons les organitzadores, converteix els premis WONNOW en un guardó consolidat i de referència en l’àmbit universitari.

tracking