SEGRE

UNIVERSITAT PROJECTE

Tres estudiants lleidatans fabriquen un monoplaça de Fórmula 1 per competir a nivell mundial amb altres universitats

Tres estudiants lleidatans formen part d'un equip de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià que dissenya i fabrica un monoplaça per competir a escala mundial amb altres universitats || L'objectiu és aprendre i formar-se com a futurs enginyers abans d'accedir al món laboral

Futurs enginyers de l’EUSS construeixen el Fórmula 1 per competir amb altres universitats.

Futurs enginyers de l’EUSS construeixen el Fórmula 1 per competir amb altres universitats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dissenyar, simular i construir un cotxe monoplaça per a curses a l’estil de la Fórmula 1 i competir a nivell mundial. És el que fan cinquanta estudiants de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Entre ells n’hi ha tres de Lleida: Gemma Coma, Andreu Batalla i Gabriel Predescu.

El seu equip s’anomena EUSS Motorsport. Es va fundar el 2017, inspirat en l’eslògan “engineering by racing”, i pretén formar, reforçar i millorar l’educació dels estudiants creant i desenvolupant un cotxe de carreres. Aquest és el cinquè any que EUSS participa en el Formula Student, una competició automobilística a nivell mundial en què participen més de vuit-cents equips universitaris.

Té tres categories: la de combustió (motor amb gasolina), motor elèctric i driveless (conducció autònoma). EUSS Motorsport participa en la de combustió, per la qual cosa el condueix una persona.“Construïm el Fórmula 1 des de zero, buscant productes que hi ha al mercat i els adaptem als components que necessita el monoplaça, amb l’objectiu de formar-nos com a enginyers”, explica la Gemma, que amb el Gabriel és el segon any que formen part d’aquest projecte. L’estiu passat van participar en el Red Bull Ring, a Àustria, i l’equip va aconseguir la posició número 17 de 27, a més de guanyar el segon premi en matèria d’economia de combustible.

“Això confirma que el cotxe és molt eficient”, afirma la Gemma.Actualment, l’equip es troba a la fase final del disseny del monoplaça per després començar a fabricar-lo. “Al Formula Student exposem tot el procés de construcció i com el produiríem en massa”, expliquen. Però per fer-ho, disposen d’un pressupost de 15.000 euros i en la competició participen equips amb un milió d’euros de pressupost.

“Busquem espònsors i finançament per tirar endavant el projecte, per la qual cosa si algú està interessat a ajudar-nos, tenim les portes obertes.”Per a l’Andreu és el primer any. Afirma que “m’agraden aquests projectes perquè es fan des d’una visió laboral, diferent a la dels estudis, i aprens coses que també et poden servir per a la universitat”. Per la seua banda, el Gabriel diu que “l’objectiu és anar millorant cada any anant a les competicions i rebent el feedback dels jutges”.

Per la seua part, la Gemma creu que “aprens a treballar en equip per quan entrem al món laboral i és molt enriquidor”.Tots tres subratllen que “els valors que defineixen l’equip permeten un desenvolupament exitós del projecte” i que “es reflecteix en el tracte entre els estudiants, en el comportament cap a les persones i empreses que col·laboren amb nosaltres, així com amb el personal universitari que ens assessora en aquest projecte”.

Futurs enginyers de l’EUSS construeixen el Fórmula 1 per competir amb altres universitats.

Futurs enginyers de l’EUSS construeixen el Fórmula 1 per competir amb altres universitats.

tracking