SEGRE
Imatge d’arxiu d’un cartell a l’AP-2 que adverteix de boira intensa entre Lleida i les Borges.

Imatge d’arxiu d’un cartell a l’AP-2 que adverteix de boira intensa entre Lleida i les Borges.Ò. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segurament hauràs vist que tots els cotxes tenen llum antiboira posterior, però no tots disposen d'una llum antiboira davantera. A continuació t'expliquem què diu la normativa sobre això i sobre quan cal posar la il·luminació antiboira.

Segons el Reglament General de Circulació, concretament l'article 106, expressa que només s'han d'utilitzar els antiboira darreres en situacions quan les condicions meteorològiques o ambientals siguin especialment desfavorables, com en cas de boira espessa, pluja molt intensa, forta nevada o núvols densos de pols o fum.

Els llums antiboira davanters no són obligatoris i per això no tots els cotxes les tenen. Només podran fer-se servir quan hi hagi baixa visibilitat a causa de les condicions meteorològiques que hem dit anteriorment. Es podran activar fins i tot de dia i podem ser substituïdes per les d'encreuaments si no es disposa d'antiboira davanter.

En el cas de no fer un correcte ús dels llums antiboira, pots exposar-te a una sanció econòmica de fins a 200 euros, que tindrà un import reduït si es paga dins dels terminis corresponents que s'indiquen en la mateixa sanció.

tracking