SEGRE

COVID 19

El Govern decreta el tancament de l'oci nocturn, limita les reunions a 10 persones i preveu el toc de queda

Les mesures entraran en vigor la nit de dijous a divendres si el Tribunal Superior de Justícia les ratifica

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

El Govern decreta el tancament de l'oci nocturn, limita les reunions a 10 persones i preveu el toc de quedaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha acordat noves restriccions per frenar l'avanç de la pandèmia quan falten només cinc dies per Nadal. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la secretaria de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, han comparegut aquest dilluns per anunciar-les.

Les mesures suposen el tancament de l'oci nocturn, reduir l'aforament al 50% en la restauració i al 70% en comerços, gimnassos, cultura i esport i es preveu un toc de queda entre la 1.00h i les 6.00h de la matinada. D'altra banda, es recomana que tothom que pugui, faci teletreball. Les mesures entrarien en vigor la nit de dijous a divendres si el Tribunal Superior de Justícia les ratifica. La vigència inicial seria de 15 dies.

"Estem pitjor que l'any passat per aquestes dates, amb 1.258 ingressats per covid-19 als hospitals", ha dit Plaja, que ha afegit que "és necessari i urgent reduir la mobilitat i les interaccions entre persones".

Plaja ha assegurat que el Govern és conscient de l'alt impacte emocional, social i econòmic que generen les limitacions, especialment en aquestes dates i que aquestes mesures no es prendrien sinó fos estrictament necessari. 

D'altra banda, el conseller de Salut Josep Maria Argimon ha incidit en la importància de les terceres dosis. "La setmana passada vam administrar mes de 500.000 dosis de vacunes, de les quals 380.000 eren terceres dosis. Des d'avui al 30 de desembre encara tenim forats per cobrir i animem a la gent que demani cita i es vacuni." 

El conseller també ha recordat que avui mateix s'ha obert la vacunació de la tercera dosi a persones que han rebut les dos anteriors d'AstraZeneca.

Argimon ha posat l'accent en el vertiginós augment dels casos. Ha explicat que aquest dilluns s'arribaran als 12.000 positius, una xifra rècord de contagis, i ha remarcat que en tan sols una setmana les infeccions han crescut “un 100%”.

A preguntes dels periodistes, el conseller ha declarat que es podran celebrar igualment les cavalcades de Reis "perquè són a l'aire lliure" ni els casals de Nadal "perquè és un tema de conciliació."

tracking